beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger in een markt die wacht op een Amerikaans inflatiecijfer.   

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een . van 0,5 procent op 457,80 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,7 procent naar 15.249,80 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 0,3 procent met een stand van 6.567,72 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,2 procent naar 7.116,76 punten.

"De beurzen hebben wat moeite om richting te kiezen", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. "Hoewel de beurzen de weg omhoog weer wat vinden, blijven de aandelenmarkten naar richting zoeken."

"De aandacht vandaag zal vooral uitgaan naar het Amerikaanse inflatiecijfer vanmiddag om een beeld te krijgen van het pad dat de Federal Reserve zal bewandelen met betrekking tot tapering", zo voegden analisten van SEB woensdagochtend toe.

De inflatie van Duitsland kwam in september definitief uit op 4,1 procent op jaarbasis, tegen 3,9 procent op jaarbasis in augustus. Het cijfer voor september kwam overeen met een voorlopige meting.

De Britse industrie produceerde over augustus op maandbasis 0,8 procent meer bij een verwachte stijging van 0,2 procent. Op jaarbasis kwam de productie met een plus van 3,7 procent wel overeen met de prognose vooraf. De export en import van het land stond in de drie maanden tot en met augustus met respectievelijk 1,5 en 3,6 procent onder druk. De Britse economie groei in de meest recente ramingen in augustus met 0,4 procent, maar bleef met een krimp van 0,8 procent onder het niveau van februari 2020, net voordat de coronapandemie uitbrak.

De industriële productie van de eurozone daalde in augustus met 1,6 procent en bleef met deze afname net onder de verwachte krimp met 1,7 procent.

Vanmiddag volgen in de Verenigde Staten dan de inflatiedata, ingeschat op 5,3 procent op jaarbasis en zonder de invloed van energie- en voedselprijzen op 4,0 procent op jaarbasis. In juli lagen de percentages ook op deze niveaus.

Vanavond volgen nog de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve.

Olie werd woensdag iets goedkoper. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,5 procent in het rood op 80,25 dollar, terwijl voor een november-future Brent 82,98 dollar werd betaald, eveneens een daling van 0,5 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1556. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1550 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1530 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

SAP heeft na een sterk derde kwartaal de outlook nogmaals verhoogd. Het aandeel noteerde 4,6 procent hoger in koers.

LVMH heeft in de eerste negen maanden een recordomzet van 44,2 miljard euro behaald, bijna de helft meer dan de 30,3 miljard euro een jaar eerder. De koers van het aandeel van het luxebedrijf noteerde 2,2 procent hoger.

In Parijs liep de koers van het aandeel Dassault met 3,2 procent op, gevolgd door een plus van 2,5 procent voor het aandeel Teleperformance. Aan de onderkant van de hoofdindex daalde de koers van het aandeel AXA met 2,4 procent, die daarmee de sterkste daler was.

In Frankfurt viel de winst van de koers van het aandeel Santorius op, die voorlopig uitkwam op 5,2 procent, gevolgd door de winst bij SAP en de koersen voor de aandelen Porsche en Volkswagen van elk meer dan 3 procent. Verlies was er hier voor het aandeel Deutsche Bank, dat 2,9 procent inleverde.  

In Amsterdam leverde Just Eat Takeaway 3,5 procent in na een teleurstellende kwartaalupdate. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,2 procent in het groen.
 
De S&P 500 index daalde dinsdag 0,2 procent tot 4.350,65 punten. De Dow Jones-index daalde 0,3 procent tot 34.378,34 punten en technologie-index Nasdaq verloor 0,1 procent tot 14.465,92 punten.

Bron: ABM Financial News