beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Futures voorspellen licht hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een iets hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,3 procent in het groen.

Volgens Antonio Cavarero, hoofd beleggingen bij Generali Insurance Asset Management, zorgen eventuele beleidswijzigingen bij de centrale banken voor de nodige onzekerheid. 
 
Beleggers wachten met dit in het achterhoofd op de inflatiecijfers die vanmiddag op de Amerikaanse agenda staan. Daarnaast bereiden beleggers zich voor op de start van het cijferseizoen,
 
Zowel de inflatie als de kwartaalresultaten zullen naar verwachting een antwoord geven op de vraag of de recente zorgen over de stijgende prijzen gerechtvaardigd zijn.

De aandelenmarkten stonden de afgelopen dagen onder druk door de vrees voor hogere inflatie, aangewakkerd door stijgende energieprijzen en aanhoudende verstoringen van de aanvoerketen. 

Economen voorspellen dat de inflatie op hetzelfde hoge niveau van 5,3 procent is gebleven.

"De Fed zal zeer gevoelig zijn voor dit cijfer. Als het erg ver van de marktverwachtingen afwijkt, zal dit een reactie van de Fed oproepen om te bewijzen dat ze er bovenop zit”, aldus Cavarero.

BlackRock en JPMorgan trappen vandaag het seizoen af. 

Olie noteerde woensdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,8 procent tot 80,06 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent goedkoper werd op 82,77 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1564. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1552 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1530 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

BlackRock heeft in het derde kwartaal de omzet- en winstverwachtingen overtroffen, dankzij een sterke groei van het beheerd vermogen. 

Apple zal zijn productiedoelen voor de iPhone 13 dit jaar waarschijnlijk met tien miljoen stuks verlagen, vanwege de aanhoudende tekorten aan halfgeleiders. Apple rekent vooralsnog op een productie van 90 miljoen exemplaren in de laatste drie maanden van dit jaar. 

Slotstanden

De S&P 500 index daalde dinsdag 0,2 procent tot 4.350,65 punten. De Dow Jones-index daalde 0,3 procent tot 34.378,34 punten en technologie-index Nasdaq verloor 0,1 procent tot 14.465,93 punten.

Bron: ABM Financial News