beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger de dag uit

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag hoger gesloten, na stevige bewegingen in de afgelopen drie handelsdagen, waarin het monetaire beleid en corona elkaar bestreden om de meeste aandacht.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot woensdag 1,7 procent hoger op 470,86 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 2,5 procent naar 15.472,67 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 2,4 procent met een slotstand van 6.881,87 punten. De Britse FTSE steeg 1,6 procent naar 7.168,68 punten.

"De Europese beurzen hebben vandaag een aardige ommekeer gemaakt en zijn de maand december positiever begonnen dan de maand november is geëindigd", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. Hewson sprak van een "zigzaggende" beweging van de beurzen in de afgelopen handelsdagen, voornamelijk door de ontwikkelingen rond de omikronvariant van het coronavirus.

Vooral de DAX heeft volgens Hewson een sterke dag achter de rug, ondanks zorgen over de manier waarop het Duitse gezondheidsstelsel omgaat met de aanpak van de deltavariant van het coronavirus. De Britse FTSE 100-index bleef vandaag juist wat achter, zo zag de analist.

"We kunnen wat stabilisatie zien, na de forse bewegingen van de afgelopen dagen", zo zei Hewson, die tegenslagen rond omikron daarbij buiten beschouwing laat.

Volgens Hewson zijn er diverse redenen waarom de toon op de beurzen momenteel wat positiever is, waaronder uitspraken van CEO Ugur Sahin van BioNTech, dat de huidige vaccins een redelijke bescherming zouden bieden tegen de nieuwste variant, ondanks dat ze wel minder effectief zijn. "Als viroloog biedt hij een goed tegenwicht aan de alarmerende toon van CEO Stephane Bancel van Moderna, die op dinsdag nog zorgde voor een verkoopgolf."

Ook wees Hewson op uitspraken van een topman bij de Wereldgezondheidsorganisatie, die stelde dat nieuwe vaccins waarschijnlijk niet nodig zijn en dat de bijwerkingen van de nieuwe variant tot dusver mild zijn. Ook dit doet het sentiment goed, aldus de analist.

Inkoopmanagersindices van de industrieën in Europa, lieten zonder uitzondering in november groei zien. De inkoopmanagersindex voor de industrie van de muntunie steeg in november van 58,3 naar 58,4. Een voorlopige indicatie wees op 58,6.

"Een sterk cijfer maskeert hoe zwaar de marktomstandigheden op dit moment zijn voor fabrikanten", zei econoom Chris Williamson van Markit in een toelichting. De vraag is goed, maar de problemen in de aanvoerketen worden in hoog tempo groter, aldus de econoom. Corona blijft een donderwolk boven de markt, waarschuwt Williamson.

In de VS wezen de cijfers Markit op een kleine groeivertraging, maar die van ISM lieten een versnelling zien.

Verder kwam er uit de VS nog een meevallend banenrapport van ADP. Vrijdag volgt het officiële rapport.

Olie noteerde woensdag tot 1,7 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1328. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1321 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1311 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Sanofi heeft woensdag de outlook voor de middellange termijn herhaald en houdt vertrouwen in zijn vaccinkandidaten. Het bedrijf neemt verder voor een onbekend bedrag Origimm Biotech over. Het aandeel sloot 2,4 procent hoger.

In tegenstelling tot dinsdag kleurden de belangrijkste aandelenkoersen groen. Stellantis was een blikvanger in Parijs met een plus van 5,7 procent. Het aandeel Eurofins leed een verlies van 5,8 procent.

In Frankfurt zag het aandeel Hellofresh de koers met 3,5 procent onderuit gaan en ook die van het aandeel Sartorius zakte 3,8 procent.

Tussenstand Wall Street

Bij het sluiten van de Europese aandelenmarkten wonnen de Amerikaanse beurzen circa 1,5 procent. 

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium