beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden vrijdag hoger na een poging van de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell donderdag nabeurs om de markten wat te kalmeren.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde vrijdag rond het middaguur een winst van 1,3 procent op 427,50 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 1,3 procent naar 13.916,00 punten. De Franse CAC 40 noteerde een plus van 1,5 procent met een stand van 6.301,12 punten. De Britse FTSE steeg vrijdag 1,5 procent naar 7.339,50 punten.

Powell liet donderdagavond, na het sluiten van Wall Street, weten dat het niet "actief overweegt" de rentes met 75 basispunten te verhogen. Tegelijk waarschuwde hij wel dat de Fed mogelijk geen zachte landing voor de economie kan bewerkstelligen.

Voor vanmiddag staan de Amerikaanse importprijzen over april en het voorlopige consumentenvertrouwen berekend door de universiteit van Michigan op de agenda.

Olie werd vrijdag duurder. Een juni-future West Texas Intermediate noteerde 1,1 procent in het groen op 107,27 dollar, terwijl voor een juli-future Brent 108,72 dollar werd betaald, een stijging van 1,1 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0383. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0401 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0374 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Deutsche Telekom heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst zien aantrekken dankzij de verkoop van T-Mobile in Nederland en verhoogde de outlook voor heel het jaar. De koers van het aandeel noteerde 1,6 procent hoger.

De koers van het aandeel UCB leverde vrijdag in Brussel 12,8 procent in, nadat de Amerikaanse toezichthouder FDA de BLA-aanvraag van UCB voor bimekizumab niet accepteerde.  

Parijs kende één aandeel, Euroapi, dat in koers daalde, en Frankfurt tien, waaronder het aandeel E.ON waar 2,5 procent aan beurswaarde verloren ging. Voor het overige deel gold een herhaalde poging te herstellen van de recente averij.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 1,1 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index daalde donderdag 0,1 procent tot 3.930,22 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 31.729,77 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 11.370,96 punten.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies