beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden dinsdag hoger, waarmee de beweging van de laatste paar handelsdagen wordt voortgezet.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dinsdag rond het middaguur een plus van 0,4 procent op 414,80 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,5 procent naar 13.256,20 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van 1,2 procent met een stand van 6.118,01 punten. De Britse FTSE won dinsdag 1,1 procent naar 7.341,85 punten.

"Is de opwaartse beweging in de markt de eerste fase van een bodemvorming of een zogenaamde bear market rally", vroeg strateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas zich dinsdag af.

Of het herstel vastgehouden kan worden, hangt volgens Gijsels af van de inflatiecijfers en de rente. "De recente daling in de grondstoffenprijzen laat ons verhopen dat we misschien naar een inflatiepiek toewerken. Maar dat moeten we dan ook in de cijfers gaan zien. De rente is daardoor ook wat teruggevallen. Maar gisteren zagen we dat een kleine stijging van de rente al snel de markten en vooral de technologiewaarden onder druk zet", waarschuwde de strateeg.

Het Duitse en Franse consumentenvertrouwen daalt, en vanmiddag volgt dit cijfer ook uit de VS, net als de huizenprijzen in april.

Olie werd dinsdag duurder. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 1,6 procent in het groen op 111,33 dollar, terwijl voor een september-future Brent 112,88 dollar werd betaald, een stijging van 1,7 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0588. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0595 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,0588 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Nieuwe testen laten vooralsnog zien dat de kans op het afbrokkelen van het schuim dat wordt gebruikt in de eerste generatie DreamStations, lijkt mee te vallen, zo stelde Philips. Analisten reageerden verdeeld op de update van Philips. De koers van het aandeel noteerde 1,3 procent lager.

Siemens neemt het Amerikaanse softwarebedrijf Brightly Software over voor 1,6 miljard dollar. De koers van het aandeel Siemens noteerde 0,5 procent hoger.

In Parijs noteerden vijf koersen lager, in Frankfurt twaalf. In Parijs ging Renault bijna 5 procent in de plus, en in Frankfurt waren de koersen van autobouwers goed voor winsten van 1,5 tot 3,5 procent.

Verder deden grondstoffenaandelen het goed. De koers van het aandeel Shell won in Amsterdam 3,5 procent, van ArcelorMittal 1,8 procent. Het aandeel TotalEnergies werd in Parijs 2,7 procent duurder en de koers van het aandeel BP steeg in Londen 3,3 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,5 procent in het groen.

De S&P 500 index daalde maandag 0,3 procent op 3.900,11 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 31.438,26 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent in het rood op 11.524,55 punten.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Aandeelhouder Shell komt niks tekort 28 jul | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium