beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit maand en kwartaal lager af

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag lager geëindigd. De S&P 500 index daalde 0,9 procent op 3.785,38 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 30.775,43 punten en de Nasdaq leverde 1,3 procent in op 11.028,74 punten.

Over heel de maand juni verloor de Dow Jones ruim 7 procent en in het tweede kwartaal ruim 11 procent. Over de eerste zes maanden van 2022 komt het verlies voor de Dow uit op 15 procent.

Techindex Nasdaq leverde in juni bijna 11 procent in en op kwartaalbasis bijna 23 procent. Sinds begin dit jaar daalde de Nasdaq rond de 30 procent.

De S&P daalde in juni ruim 9 procent en in het tweede kwartaal dik 16 procent. Sinds het begin van het jaar is de breed samengestelde index ruim 20 procent aan waarde verloren. Sinds 1970 was het niet zo'n slecht halfjaar voor de S&P.

Sinds een piek van bijna 4.800 punten begin januari heeft de S&P terrein verloren, met name door de vrees van beleggers dat de stijgende inflatie het consumentenvertrouwen aantast en de wereldeconomie schaadt.

Veel aandacht ging donderdag uit naar de PCE-inflatie. De kernprijsindex steeg in mei 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande maand. Op jaarbasis bedroeg de kerninflatie 4,7 procent, een daling ten opzichte van de 4,9 procent in april. Economen hadden voor mei een kerninflatie van 4,8 procent voorzien.

De Federal Reserve beschouwt de kernprijzenindex als de belangrijkste graadmeter voor de inflatie en als leidraad voor het monetaire beleid.

De inkomens van Amerikanen stegen met 0,5 procent, even veel als een maand eerder, en iets sterker dan de verwachting van economen van 0,4 procent.

De consumentenbestedingen stegen met 0,2 procent in mei, na een stijging met 0,6 procent in april. Hier was ook een toename van 0,4 procent voorzien.

Volgens marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade bevatten de macrodata gemengd nieuws. In de prijsontwikkeling lijkt enige verbetering te zitten maar de inflatie blijft hoog. En "de daling van de persoonlijke bestedingen zal handelaren scherp houden", denkt Aslam.

De Amerikaanse tienjaarsrente daalde na het cijfer tot rond de 3 procent.

Volgens Stephen Innes van SPI Asset Management blijven de aandelenmarkten vermoedelijk onder druk staan tot de markt de meer omvangrijke renteverhogingen van de Federal Reserve heeft ingeprijsd. De marktverwachting voor het renteniveau eind dit jaar is recent afgezwakt van een piek van 4 procent tot 3,50 procent.

Verder werd donderdag op macro-economisch vlak bekend dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week licht zijn gedaald. De groei van de economische activiteit in de regio Chicago is deze maand vertraagd. De inkoopmanagersindex van MNI daalde van 60,3 in mei tot 56,0 in juni.

ADP stopt tijdelijk met zijn banenrapport en gaat de komende maanden de methodologie aanpassen om een meer robuuste index voor de Amerikaanse arbeidsmarkt te ontwikkelen. Dat maakte het onderzoeksinstituut donderdag bekend. De onderzoekers willen 31 augustus hun nationale werkgelegenheidsrapport weer laten starten, in samenwerking met het digitale economie-lab van de universiteit van Stanford.

WTI-olie werd donderdag bijna 4 procent goedkoper nadat OPEC+ besloot de productie in augustus in hetzelfde tempo op te voeren als een maand eerder. De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,0477.

Bitcoin noteerde donderdagavond op 18.920 dollar en daarmee op maandbasis 37 procent lager. In het tweede kwartaal verloor de cryptomunt bijna 59 procent, vrijwel gelijk aan wat Bitcoin verloor sinds begin 2022.

Bedrijfsnieuws

Acuity Brands heeft in het afgelopen kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald. Het aandeel daalde ruim een procent.

Constellation Brands heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en vooral het operationeel resultaat zien stijgen en daarom de outlook verhoogd. Het aandeel daalde toch 4,5 procent.

Micron Technology opent nabeurs de boeken. In aanloop daalde het aandeel bijna 2 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium