beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur in het groen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 408,03 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,5 procent op 12.848,11 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,5 procent op 5.953,00 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,5 procent hoger op 7.202,83 punten.

Na een dramatisch eerste jaarhelft van het jaar op de beurs, gingen de aandelenmarkten vanochtend nog met verlies van start, maar in de loop van de ochtend werden de verliezen weggewerkt. Kwesties als de hardnekkige inflatie, stijgende rentes, een dalend consumentenvertrouwen en de vrees voor een recessie blijven desalniettemin domineren.

Het goede nieuws vandaag is volgens marktanalist Jim Reid van Deutsche Bank dat de eerste helft van het jaar nu eindelijk voorbij is. Vaak wordt een slechte eerste jaarhelft gevolgd wordt door een beter tweede semester.

"Maar nu er steeds meer waarschuwingen komen dat er een recessie op komst is, is het niet zo duidelijk welke kant het deze keer opgaat", waarschuwde Reid.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt een reeks inkoopmanagersindices voor de industrie te verwerken. De industrie van de eurozone is in juni minder hard gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 54,6 naar 52,1. Dat is de laagste stand in 22 maanden.

Econoom Chris Williamson van Markit wees erop dat de outputindex zelfs al op en kleine krimp wijst. Dat is voor het eerst in twee jaar tijd, benadrukte hij. De industrie meldt dat klanten steeds voorzichtiger worden, aldus Williamson. 

De consumentenprijzen in de eurozone zijn in juni met 8,6 procent gestegen, tegen een stijging met 8,1 procent in mei en 7,4 procent in april.

De euro/dollar noteerde op 1,0463. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0479 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0482 op de borden.

Olie werd vrijdag tot 1,4 procent duurder.

Bedrijfsnieuws

Zumtobel heeft in het afgelopen gebroken boekjaar de omzet en het resultaat harder zien stijgen dan verwacht. Het verlichtingsbedrijf uit Oostenrijk noteerde rond het middaguur 0,4 procent hoger.

Boskalis vindt het bod van HAL "niet onredelijk uit financieel oogpunt", maar noemt het ook "onvoldoende overtuigend" om aan te bevelen aan aandeelhouders. De baggeraar organiseert op woensdag 24 augustus een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarop het openbare bod van HAL op Boskalis wordt besproken. Het aandeel Boskalis noteerde vlak.

Sodexo heeft vrijdag zijn verwachtingen voor het hele boekjaar herhaald na de publicatie van sterke kwartaalcijfers. Het aandeel noteerde 2,6 procent hoger.

Julius Baer steeg 0,9 procent, nadat de Zwitserse private banking groep instemde met een schikking van 105 miljoen euro in een meer dan tien jaar oude rechtszaak waarin honderden miljoenen euro's werden geëist.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een iets lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 3.785,38 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 30.775,43 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,3 procent tot 11.028,74 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen