beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, ondanks zorgen over de mogelijkheid van hogere Amerikaanse rentetarieven, die een recessie zouden kunnen veroorzaken en de vraag naar olie zouden kunnen verminderen.

"De lijst met neerwaartse risico's is de laatste tijd zeker gegroeid. De nucleaire besprekingen met Iran zijn nog niet ingestort, wat een ander potentieel negatief punt blijft voor de prijs van ruwe olie, gezien het potentieel dat relatief snel een grote hoeveelheid ruwe olie op de markt kan komen", zei marktanalist Craig Erlam van OANDA.

Zorgen over de wereldwijde vraag worden volgens Erlam gedeeltelijk gecompenseerd door tekenen van een sterke vraag naar brandstofproducten. Met name de vraag naar diesel zit in de lift, waarbij energieverbruikers overstappen van gas naar diesel vanwege de hoge gasprijs.

Marktanalist Warren Patterson van ING merkte op dat de Russische productie van ruwe olie sterker is dan verwacht. "Sinds de Russische invasie van Oekraïne is het moeilijker om duidelijkheid te krijgen over de Russische olieproductie omdat de regering niet langer maandelijkse productiedata publiceert. Het IEA schat dat de Russische olieproductie in juli circa 310.000 vaten per dag onder het vooroorlogse niveau lag. De daling van de productie is veel bescheidener dan werd verwacht", zei Patterson.

"Een sterke dan verwachte olieproductie en een zwakker dan verwachte groei van de vraag betekenen dat de oliemarkt waarschijnlijk de rest van dit jaar en begin volgend jaar een overschot zal hebben, wat het opwaartse effect van de olieprijzen zou moeten beperken", aldus Patterson.

De septemberfuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot vrijdag 0,3 procent, ofwel 0,27 dollar, hoger op 90,77 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Koersdruk Rabobank Certificaten verklaard 30 sep | Analyse en Advies