beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street hoger in aanloop naar verkiezingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag hoger geëindigd. De S&P 500 steeg 1,0 procent op 3.806,80 punten, de Dow Jones index won 1,3 procent op 32.827,00 punten en de Nasdaq sloot 0,9 procent in de plus bij een stand van 10.564,52 punten.

De aandacht gaat deze week uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers van aanstaande donderdag, maar eerst zullen beleggers hun aandacht richten op de tussentijdse verkiezingen van de Senaat en Huis van Afgevaardigden in de VS, de zogeheten midterms.

"De geschiedenis suggereert dat de markten altijd lijken te stijgen als de tussentijdse verkiezingen achter de rug zijn", aldus Deutsche Bank. Dat is al een eeuw het geval, volgens de analisten.

Een positieve draai op de Aziatische markten biedt maandag ook steun aan de koersen. De Hang Seng index in Hongkong steeg maandag 3 procent.

"Aanhoudende geruchten dat de Chinese regering het coronavirusbeleid gaat versoepelen speelden een rol in de rally van vrijdag. De Chinese zorgautoriteiten bevestigden afgelopen weekend echter dat het bestaande 'dynamische' beperkingenregime wordt voorgezet. De markten suggereren echter dat beleggers veranderingen verwachten", volgens Peel Hunt.

Economisch nieuws uit China was dat de Chinese export in oktober onverwacht is gekrompen, met 0,3 procent, vergeleken met een jaar eerder. Dit was een tegenvaller, economen gepolst door The Wall Street Journal rekenden juist op een groei van 4 procent.

De euro/dollar noteerde maandagavond op 1,0020. Volgens analisten van ING kunnen de tussentijdse verkiezingen in de VS op dinsdag voor volatiliteit zorgen op de valutamarkten.

WTI-olie werd maandag een procent goedkoper. De Amerikaanse tienjaarsrente liep op naar 4,21 procent.

Bedrijfsnieuws

Apple heeft gewaarschuwd dat de levering van zijn duurdere iPhone-modellen gehinderd zal worden door coronavirusbeperkingen bij een van zijn grote toeleveranciers in China. Dit is een onwelkome verstoring aan de vooravond van het zo belangrijke feestdagenseizoen. De assemblagefabriek in Zhengzhou werkt slechts op beperkte capaciteit, aldus Apple. Het aandeel steeg licht.

Meta, moederbedrijf van Facebook zal deze week grootschalige ontslagen bekendmaken, volgens bronnen. Sociale mediabedrijven zijn tijdens de pandemie snel gegroeid. Er zouden nu duizenden banen verdwijnen bij Meta, en de ontslagronde kan woensdag al worden aangekondigd. Meta telt nu 87.000 medewerkers. Het aandeel won zo'n 6,5 procent.

Walgreens Boots Alliance is dichtbij een overname van Summit Health, eigenaar van CityMD, dat centra voor urgente zorg uitbaat. Summit zou dan samengaan met de zorgcentra Village Practice Management van de apothekenreus. De overname zou 9 miljard dollar kosten. Walgreens steeg 4 procent.

Warren Buffett's Berkshire Hathaway heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 2,7 miljard dollar. De volatiele aandelenmarkt en investeringen in verzekeraars zorgden voor verliezen, terwijl de investeringen in industrie, diensten en detailhandel wel winsten boekten. In de afgelopen periode steeg het operationele resultaat naar 7,8 miljard dollar, ondanks een verliespost van 3,4 miljard dollar door de impact van orkaan Ian op de vastgoed- en verzekeringsactiviteiten. Het aandeel won bijna een procent.

BioNTech heeft in het derde kwartaal beter dan verwachte resultaten behaald, hoewel de winst en omzet van de coronavaccinproducent wel daalden ten opzichte van het jaar ervoor. De outlook was positief en dus steeg het aandeel ruim 4 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium