beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,6 procent tot 4.179,87 punten, de Dow Jones index verloor 0,4 procent op 32.908,27 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 12.935,29 punten.    

Het sentiment kwam woensdag met name onder druk te staan door tegenvallende macro-data uit China. Uit officiële cijfers van de Chinese overheid bleek dat de Chinese industrie in mei nog harder is gekrompen, terwijl de groei in de dienstensector vertraagde.

"De angst voor een groeivertraging is toegenomen nu de laatste data uit China een haperend herstel laten zien, waardoor het sentiment op de markten terugloopt", zei Hargreaves Lansdown.

Er was tevens aandacht voor het Beige Book van de Fed. De algehele economische activiteit in de Verenigde Staten is over het algemeen in april en begin mei weinig veranderd, zo bleek uit het rapport. In vier districten werd een kleine stijging in activiteit gerapporteerd, in zes districten was de situatie ongewijzigd en in twee districten was sprake van een lichte tot matige daling in activiteit.

De werkgelegenheid steeg afgelopen verslagperiode volgens het verlag in de meeste districten, hoewel in een trager tempo dan in eerdere rapporten, terwijl de prijzen in de afgelopen verslagperiode gematigd stegen, waarbij het tempo in veel districten vertraagde.

Daarnaast is de markt in afwachting van de stemming in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden over een akkoord voor een verhoging van het schuldenplafond later op de dag.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gedaald met 3,7 procent. De marktindex daalde van 205,0 naar 197,4.

Tevens werd bekend dat de inkoopmanagersindex van ISM voor de regio Chicago in mei veel sterker dan verwacht is gedaald. De index daalde van 48,6 in april naar 40,4 in mei. 

Het aantal vacatures in de Verenigde Staten is in april licht gestegen. In april bedroeg het aantal openstaande vacatures 10,1 miljoen, tegen 9,75 miljoen in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0680. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0694 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0735 op de borden. 

De julifuture voor een vat West Texas Intermediate ruwe olie sloot woensdag 2,0 procent, ofwel 1,37 dollar, lager op 68,09 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de arbeidskosten in het eerste kwartaal, gevolgd door een tweetal inkoopmanagersindices, de bouwuitgaven en de wekelijkse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Hewlett Packard Enterprise daalde circa 6,2 procent, nadat het bedrijf zijn eigen omzetdoel niet wist te halen afgelopen kwartaal.
 
HP, de maker van apparatuur, verloor ruim 5,0 procent. De kwartaalomzet was de laagste sinds de start van de coronacrisis. Wel rekent HP op een aantrekkende markt in de tweede helft van het jaar.

Nvidia noteerde circa 4,0 procent lager. Dinsdag was Nvidia eventjes de eerste chipfabrikant in de geschiedenis met een marktwaarde van 1 biljoen dollar.

Sportsman's Warehouse boekte een kwartaalverlies en rekent op minder omzet in het komende kwartaal. Het aandeel daalde circa 19,2 procent.

Halfgeleiderontwerper Ambarella stelde ook teleur met de omzet voor het tweede kwartaal en noteerde bijna 13,0 procent lager.

Bron: ABM Financial News
Ontvang dagelijks koop- en verkoopsignalen > met de technische analyse van TostramsPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  ASMI rekent op 4 tot 5 miljard euro in 2027 26 sep | Analyse en Advies
 3. Premium
  Meevaller voor Just Eat Takeaway in de VS 21 sep | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Portefeuille update Nederland: Twee verkopen 18 sep | Portefeuilles updates
 2. Premium
 3. Premium
  Shell: Opwaarts potentieel beperkt 21 sep | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium