beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden donderdag lager in een markt die worstelt met renteverwachtingen en oplopende olieprijzen.  

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde donderdag rond het middaguur een verlies van 0,5 procent op 447,30 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,4 procent naar 15.165,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,2 procent met een stand van 7.054,63 punten. De Britse FTSE 100 daalde 0,8 procent naar 7.531,66 punten.

"De bredere zorgen zijn geconcentreerd rond het vraagstuk hoe snel de inflatiedruk afneemt nu de olieprijzen blijven stijgen en wat voor effect dit heeft op de mondiale economie, de consumentenbestedingen en de winstmarges van bedrijven", aldus marktanalist Michael Hewson van CMC Markets.

"Het vooruitzicht dat de Federal Reserve de rentes voor een langere periode hoog moet houden, drukt verder op het sentiment en positief macro-economisch nieuws zal de druk alleen maar doen toenemen", aldus analisten van IG.

De economen van beleggingsbeheerder Giant Vanguard schatten dat de Amerikaanse centrale bank de basisrente nog een tot drie keer zou moeten verhogen om de inflatie omlaag te krijgen.

Het consumentenvertrouwen in de eurozone verslechterde en kwam in september uit op 17,8 negatief in een voorlopige meting.

In de VS gaat het vanmiddag om de steunaanvragen, de definitieve raming voor de groei van de economie over het tweede kwartaal en de aanstaande woningverkopen over augustus.    

Sprekers zijn vandaag de voorzitter van de Fed Jerome Powell, voorzitter Thomas Barkin van de Fed van Richmond en Fed-bestuurder Lisa Cook.

Olie noteerde donderdag licht lager. Een november-future West Texas Intermediate noteerde 0,1 procent in het rood op 93,58 dollar, terwijl voor een december-future Brent 94,11 dollar werd betaald, een daling van 0,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0528. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0507 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0503 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Banco Santander heeft groen licht gekregen om eigen aandelen in te kopen voor een bedrag van in totaal 1,31 miljard euro. Het aandeel noteerde 2,5 procent hoger.

In Frankfurt daalde het aandeel Vonovia met ruim 4 procent en moest Zalando 3,0 procent aan waarde laten gaan.

 Ryanair verloor in Londen 3,0 procent. De luchtvaartmaatschappij heeft zijn vluchtschema voor het najaar en de winter ingeperkt, vanwege een vertraging in de leveringen van nieuwe vliegtuigen door Boeing. 

Air France-KLM gaf in Amsterdam 3,5 procent prijs. CEO Anne Regail van Air France heeft kritiek geuit op de nieuwe belasting van de Franse regering op luchthavenexploitanten, omdat dit oneerlijke concurrentie in de sector zou creëren. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,3 procent in het rood.

De S&P 500 sloot woensdag nagenoeg vlak op 4274,51 punten. De Dow Jones-index daalde 0,2 procent tot 33.550,27 en de Nasdaq Composite won 0,2 procent naar 13.092,85 punten.

Bron: ABM Financial News
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  De belangrijkste risico's voor ASML 24 nov | Analyse en Advies
 2. Premium
  Bpost is een klassieke value trap 28 nov | Analyse en Advies
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  X-Fab groeit hard 17 nov | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Special: Vier potentiële technologietoppers 17 nov | Lange termijn adviezen
 2. Premium
  Micron Technology vormt hogere koerstop 17 nov | Lange termijn adviezen
 3. Premium
  Accsys Technologies heeft de bodem bereikt 23 nov | Lange termijn adviezen
 4. Premium
  Aperam breekt uit 27 nov | Trades
 5. Premium
  NN Group stoot haar hoofd 22 nov | Trades