beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag hoger, nadat de voorzitter van de Fed Jerome Powell dinsdag tegenover de Senaat geen indicatie gaf voor een moment waarop de Fed de rente verlaagt.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde woensdag rond het middaguur een plus van 0,5 procent op 516,70 punten. De Duitse DAX liet een stijging zien van 0,7 procent naar 18.352,55 punten. De Franse CAC 40 noteerde een winst van eveneens 0,7 procent met een stand van 7.564,11 punten. De Britse FTSE steeg 0,5 procent naar 8.178,15 punten.

ING schat in dat de Fed de relatieve gelatenheid die zich in de markt aftekent tevreden stemt, terwijl verschillende data de juiste kant uit gaan. Société Générale denkt dat in de eurozone een volgende renteverlaging mogelijk is op grond van data en politieke onzekerheden, met de toevoeging dat na september veel onduidelijk is over het antwoord op de vraag of een dalende inflatie ook gepaard gaat zonder economische vertraging.

Powell heeft vandaag een tweede optreden met dezelfde vraag om toelichting op het beleid van het afgelopen halfjaar, nu voor het Huis van Afgevaardigden.

Olie noteerde woensdag hoger. Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,4 procent in het groen op 81,76 dollar, terwijl voor een september-future Brent 84,92 dollar werd betaald, een stijging van 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0823. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,0819 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er een stand van 1,0816 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Volkswagen verlaagde dinsdagavond de outlook, omdat de mogelijke sluiting van een vestiging voor de elektrische versie van Audi in het Belgische Vorst een significant effect op de resultaten kan hebben. De Duitse autobouwer verwacht nu een operationeel rendement op de omzet van 6,5 tot 7,0 procent tegen eerder 7,0 tot 7,5 procent. De leiding van het bedrijf werd geïnformeerd dat de raad van toezicht van Audi tijdens een recente vergadering heeft besloten een informatie- en consultatieproces op de locatie in Brussel te ondersteunen, zoals vereist is door de Belgische wetgeving. Daarbij werd verwezen naar de tegenvallende vraag naar de Audi Q8 e-tron in bepaalde markten. De fabriek in Vorst kan aan het einde van het beoordelingsproces worden gesloten, aldus Volkswagen. Het bedrijf schat de ongeplande kosten in 2024 op ongeveer 2,6 miljard euro. Volkswagen publiceert op donderdag 1 augustus de halfjaarcijfers. De koers noteerde 1,4 procent lager.

Airbus staat er volgens Berenberg beter voor dan Boeing, maar daarmee is de haalbaarheid van doelstelling voor dit jaar nog niet zeker. Airbus loopt dit jaar tot nu toe achter op schema in de leveringen van toestellen. Vorige maand werd de doelstelling daarvoor verlaagd. De koers steeg 1,2 procent.

Porsche trekt bij de resultaten over het tweede kwartaal met de margeontwikkeling de meeste aandacht onder beleggers, stelde Deutsche Bank. Daarbij hangt veel af van betere prijzen en lagere kosten. DB schat in dat de winst omhoog van Porsche stijgt en daarmee de kasstroom. De koers steeg 3,9 procent.

Danske Bank lijkt volgens Berenberg van de Noord-Europese banken de beste papieren in handen te hebben, maar ziet niettemin kans op teleurstelling, bijvoorbeeld door vertraging in kapitaalinstroom. Berenberg vindt de waardering na de outperforming van de markt met 50 procent sinds eind 2022 correct gewaardeerd. Berenberg startte de waardering van het aandeel met het advies op Houden en het koersdoel op 215 Deense kroon. De koers steeg 1,2 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag naar verwachting een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,1 procent in het groen.

De S&P 500 index steeg dinsdag 0,1 procent tot 0,1 procent tot 5.579,25 punten. Technologie-index Nasdaq kroop met 0,1 procent omhoog tot 18.428,10 punten en de Dow Jones-index noteerde 0,1 procent lager op 39.319,70 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
NEEM NU EEN ABONNEMENT OP IEX PREMIUM > NU 3 MAANDEN VOOR SLECHTS €24,95!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
  ECB staat klaar om in te grijpen 05 jul | Achtergronden
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
 2. Premium
  IEX Beleggersdag 2024 gemist? (deel 1) 03 jul | Lange termijn adviezen
 3. Premium
  ING staat op uitbreken 11 jul | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium
  AMD draait naar boven 09 jul | Trades