Waarom en hoe je je bedrijfsdata moet beveiligen in 2017

Vooral grotere organisaties investeren in een beleid voor beveiliging van bedrijfsdata – dat rapporteert Eurostat. Maar verschillende factoren zorgen ervoor dat geen enkel bedrijf nog om het topic heen kan in 2017. Bekijk de infographic voor een beeld van de huidige status. En ontdek de mogelijke oplossingen voor uitdaging nummer één: mobiele dataveiligheid.

Mobiel werken brengt heel wat voordelen met zich mee, maar het zet de bescherming van bedrijfsdata ook onder druk. Bovendien vinden malware en virussen steeds opnieuw manieren om toestellen aan te vallen of te saboteren. En nu de grotere ondernemingen hun IT-beveiliging perfectioneren, mikken hackers op kleine en middelgrote bedrijven.

Samsung Knox

Hoe kleiner, hoe kwetsbaarder

De Europese verhouding van 1/3 bedrijven met ICT-policy, geldt ook in Nederland. Voorlopig geldt dus nog: hoe kleiner het bedrijf, hoe kleiner de kans dat het al stappen neemt om zijn data te beschermen.

Know Security Samsung

IT en communicatie voorop, de rest volgt

De IT- en communicatiesector blijkt de grote pionier op securitygebied. Al zullen de overige industrietakken zeker volgen. De jaarlijkse kosten van cybercriminaliteit voor Nederlandse organisaties zijn dan ook niet mis: Deloitte schat ze op 10 miljard euro. Het merendeel van de bedrijven werkt een ICT-securitybeleid uit om te vermijden dat er wordt gesjoemeld met data – of dat er gegevens worden vernietigd. Angst voor datalekken en voor de onbeschikbaarheid van ICT-diensten vervolledigt de top drie.

Samsung Knox 

De uitdaging van mobiele dataveiligheid

Smartphones en tablets vormen samen het nieuwste risico in het IT-netwerk van een bedrijf. Vooral wanneer het gaat om persoonlijke apparaten, heb je er als bedrijf maar weinig controle over. Coaching en bewustmaking van de medewerkers zijn dan ook cruciaal, al volstaat dit zelden. Daarom deze drie aanvullende tips:

  1. Kies het juiste mobiel beleid voor je onderneming: BYOD, POCE, CYOD of COPE.
  2. Beheer de smartphones en toestellen in je organisatie zo mogelijk met gespecialiseerde mobile device management-software.
  3. Versterk je mobile device management met een geïntegreerde oplossing voor beveiliging en productiviteit.