Zo beschermt Samsung Knox je bedrijfsdata

Kijk eens even om je heen op kantoor. Wat valt er op – vergeleken met zo rond de eeuwwisseling? Dit: naast elk toetsenbord ligt een smartphone. Hier en daar ook een tablet. Het gaat vaak om persoonlijke toestellen die je medewerkers steeds vaker gebruiken om op te werken. En dat kan je duur komen te staan. Tenzij je je wapent met de juiste beveiliging: Samsung Knox.

Samsung Knox Mobile security

Heel wat bedrijven zien het professionele gebruik van persoonlijke smartphones door de vingers. Helaas zetten ze daarmee de poort open voor hackers, malware en dataverlies. En ook al heb je enkele duidelijke do’s-and-don’ts op papier gezet (in het kader van een Bring Your Own Device-beleid), dan nog ga je niet altijd rustig slapen.

Met het Knox-beveiligingsplatform van Samsung hoef je niet lijdzaam toe te kijken, en hoef je je medewerkers niets van vrijheid te ontnemen. Integendeel. Knox pantsert bedrijfsgegevens tegen cybercrime, houdt de toestellen eenvoudig bruikbaar voor privézaken en upgradet ze zelfs tot efficiënte werkinstrumenten.

Integriteit op alle niveaus

In deze tijd waarin digitale dreigingen steeds inventiever worden en data security dus prioriteit nummer één is, kun je jezelf geen eendimensionale beveiliging meer veroorloven. Je moet mobiele toestellen en hun inhoud beschermen op verschillende niveaus. En dat is precies wat Samsung Knox doet.

Het platform trekt verschillende verdedigingslinies op, die waken over de integriteit van de smartphone, van de data die je erop verwerkt en van de applicaties die je daarvoor gebruikt.

Container en hardwareverankering

Knox levert uitstekende prestaties op smartphones van uiteenlopende merken. Toch heeft de oplossing een bijzonder pluspunt wanneer die is geïnstalleerd op de recente smartphones en tablets van Samsung. Daar zit Knox namelijk verankerd in de hardware – een uiterst betrouwbare component die checkt of er niet met de software op het apparaat gesjoemeld is.

Een ander hoofdfeature van Knox is de container Knox Workspace. Die scheidt privégegevens- en apps strikt van professionele. En zorgt ervoor dat iemand die de smartphone toevallig in handen krijgt, geen gevoelige informatie kan raadplegen.

Je installeert Knox Workspace boven op een oplossing voor mobieletelefoonbeheer: Knox Premium of andere MDM-software.

Binnenkijken bij Samsung Knox

Wil je binnenkijken in de architectuur van Samsung Knox? En ontdekken hoe het platform precies je data security, productiviteit en medewerkersprivacy garandeert?

Lees het volledige verhaal op de Evolve-blog.