Profiel Vopak

Vopak

Koninklijke Vopak NV (Vopak) is in 1999 ontstaan uit de fusie tussen Koninklijke Pakhoed NV en Koninklijke Van Ommeren NV. Het nieuwe Vopak bood wereldwijd diensten aan op het gebied van de logistiek en de distributie van olieproducten en chemicaliën. De onderneming leverde aan producenten in de olie-industrie en de chemische industrie en aan industriële eindgebruikers van chemicaliën. Hiertoe beschikte men over een wereldwijd netwerk van tankopslagterminals, distributiecentra en een vloot schepen (kustvaarttankers en binnentankvaartlichters).
Op 28 juni 2002 zijn de chemische distributieactiviteiten echter afgesplitst naar Univar NV. Koninklijke Vopak NV is tegenwoordig actief als tankterminal-operator, gericht op opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten en levert tevens hieraan gerelateerde waardetoevoegende logistieke diensten. Het bedrijf exploiteert 75 terminals met een opslagcapaciteit van meer dan 21,2 miljoen kubieke meter in 30 landen.
De activiteiten zijn ondergebracht in de divisies Chemie Europa, Midden-Oosten & Afrika (Cemea), Olie Europa, Midden-Oosten & Afrika (Oemea), Azië, Noord-Amerika en Latijns-Amerika.  De aandelen van Koninklijke Vopak zijn sinds 4 november 1999 genoteerd aan Euronext Amsterdam, waar het deel uitmaakt van de AMX.
In 2009 nam de opslagcapaciteit van Vopak toe met 1,2 miljoen kubieke meter tot 28,3 miljoen kubieke meter. Tot 2012 investeert Vopak nog eens €1,6 mrd in een uitbreiding met 3 miljoen kubieke meter.
 
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Koninklijke Vopak N.V.
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 10 Westerlaan, 3016 CK Rotterdam Tel. +31 (0)10 400 2911

Management

F.E. Eulderink

Directie

E.K. Hoekstra

J.P. de Kreij

Raad van Commissarissen

B.J. Noteboom

C.J. van den Driest

F. Cremers

R.G.M.Z. Zwitserloot

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed