Profiel Ahold Delhaize

Ahold Delhaize

Koninklijke Ahold N.V. heeft zich sinds de oprichting in 1887 ontwikkeld tot een van de grootste detailhandelsorganisaties van ons land. Het accent bij het aangeboden assortiment ligt op levensmiddelen en andere consumentenproducten. Ahold beschikt over ruim 3100 winkels.


In 2013 maakte Ahold een netto-omzet van €32,6 mrd. Het onderliggende bedrijfsresultaat bedroeg €1,4 mrd en de onderliggende marge 4,2%. Ahold keerde een dividend uit van €0,47 per aandeel. Ahold USA droeg voor ruim 60% bij aan de omzet. De Nederlandse tak was goed voor 35%; het resterende deel komt uit activiteiten in Tsjechië.

Ahold maakt sinds 1983 deel uit van de AEX. De Nederlandse consument kent Ahold voornamelijk van de winkelketens Albert Heijn, bol.com, Etos en Gall & Gall. Buiten Nederland is Ahold actief in detailhandel en foodservice in de VS via de winkelketens Giant Landover, Giant-Carlisle, Peapod en Stop & Shop.


In februari 2003 kwam Ahold in ernstige moeilijkheden, nadat gebleken was dat de winst over voorgaande jaren bij de Amerikaanse dochteronderneming, US Foodservice, aanmerkelijk lager was dan was gerapporteerd. Uit het daarop volgende onderzoek kwamen ook enkele andere onregelmatigheden naar voren. Uiteindelijk zag de toenmalige topman Cees van der Hoeven zich gedwongen te vertrekken. De Zweed Anders Moberg volgde hem op en wist Ahold uiteindelijk weer op de rails te krijgen. De huidige CEO is Dick Boer. 


De strategie voor de komende jaren is gebaseerd op zes pijlers die de groei van het bedrijf in bestaande en nieuwe markten moeten versnellen. Zo heeft Ahold de doelstelling om de online omzet te verdrievoudigen tot 1.5 miljard euro in 2016 en om minimaal 50 supermarkten in België te openen. 

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Koninklijke Ahold NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Non-dur.
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens Provincialeweg 11, 1506 MA Zaandam Tel. +31 (0)88 659 5213

Management

Carr

de Groot

Faber

Holt

Luersman

M.C. Croonen

Muller

P.B.C. Bouchut

Directie

Boer

Carr

Raad van Commissarissen

B.J. Noteboom

Citrino

D. Leroy

De Maeseneire

G McEwan

J. Thijs

J.L.S. L. Stahl

McGrath

R. Hooft Graafland

S. Shern

van den Bergh

 

 

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed