Profiel Corbion

Corbion

De uit 1919 daterende CSM (voorheen Centrale Suiker Maatschappij geheten) is een internationaal actieve onderneming die zich richt op de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en bakkerijproducten. De activiteiten zijn ondergebracht in vier divisies: CSM Bakery Supplies Europe, CSM Bakery Supplies North America, Purac en CSM Sugar. Per 7 maart 2005 werd de divisie CSM Sugar Confectionery verkocht aan CVC Capital Partners. Bekende merknamen in deze divisie waren onder meer Red Band, Sportlife, Venco en Xylifresh.
De divisie CSM Bakery Supplies Europe omvat werkmaatschappijen die actief zijn in 14 Europese landen. Zij houden zich bezig met de ontwikkeling, de productie en de verkoop van bakkerij-ingrediënten en -producten, waaronder brood- en banketverbeteraars, bakkerijmixen, fruit- en crèmevullingen, suikerglazuren, bakkerijmargarines, lossingsmiddelen en vriesdeeg- en bijna-klaar-producten.
De divisie CSM Bakery Supplies North America bestaat uit acht werkmaatschappijen en is werkzaam in Canada, de Verenigde Staten en Mexico. Deze werkmaatschappijen houden zich eveneens bezig met de productie en verkoop van bakkerij-ingrediënten en -producten, waaronder bakkerijmixen, vries(deeg)producten, suikerglazuren, fruit- en crèmevullingen, cakes, emulgatoren en decoratieproducten.
De divisie Purac is gespecialiseerd in de vervaardiging van melkzuur en melkzuurderivaten alsook in de vervaardiging van lactitol, xylitol, gluconzuur, gluconaten en biomaterialen.
De vierde divisie, CSM Sugar, wordt gevormd door twee suikerfabrieken in Vierverlaten en Breda, waar suiker, stropen, pulp, melasse en kalkmeststof worden geproduceerd. Tevens behoorde tot in december 2004 het belang van 39%in Koninklijke Nedalco B.V. (productie van alcohol voor industriële toepassingen) tot deze divisie. In februari 2006 heeft CSM het voornemen bekendgemaakt om de verkoop van de divisie CSM Sugar te onderzoeken om zich te richten op twee hoofdactiviteiten, te weten Bakery Supplies en Purac.
Gegeven de lastige markt wist CSM in 2009 de omzet aardig op peil te houden en de operationele winst behoorlijk op te stuwen. De efficiency in de organisatie zal in 2010 nog verder verbeteren door de overname van Best Brands in de VS, waarmee CSM afgetekend marktleider wordt in Noord-Amerika.
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Corbion
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Non-dur.
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 13 Nienoord, 1112 XE Diemen Tel. +31 (0)20 590 6911

Management

E. van Rhede van der Kloot

Directie

E. van Rhede van der Kloot

T. de Ruiter

Raad van Commissarissen

E. Doherty

J.P. de Kreij

S. Riisgaard

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed