Profiel Aalberts

Aalberts

Aalberts Industries N.V. is de houdstermaatschappij van een internationale groep industriële productieondernemingen met twee hoofdactiviteiten: Industrial Services en Flow Control. De activiteiten op het gebied van Industrial Services zijn ondergebracht in twee groepen, te weten Industrial Products en Material Technology.
Deze twee groepen omvatten de ontwikkeling, de productie, de behandeling en de verkoop van complexe onderdelen ten behoeve van hoogwaardige industriële eindproducten en diensten. Dit op basis van klantspecificaties en diverse gespecialiseerde oppervlakte- en warmtebehandelingsdiensten om klantproducten te veredelen.
Aalberts Industries N.V. is op dit terrein overwegend actief in Europa. De groep Flow Control bestaat eveneens uit twee groepen: Dispense Systems en Flow Control. Met betrekking tot Dispense Systems is het bedrijf actief met de ontwikkeling, de productie en de verkoop van distributieproducten en -systemen. De dispense-producten worden wereldwijd verkocht.
De groep Flow Control omvat de ontwikkeling, de productie en de verkoop van distributieproducten en -systemen voor water, gas, energie, verwarming en luchtverversings- en koelsystemen
Aalberts Industries N.V. zit op overnamegebied niet stil: het nam in 2006 de bedrijven Comap S.A. (water- en gasproducten) in Frankrijk, Pemag S.A. (leverancier voor gassystemen voor grote utiliteits- en installatiebedrijven) in Spanje en Holmgrens Försäljnings A.B. in Zweden over. Deze bedrijven zijn nu allemaal onderdeel van Flow Control.
Kort daarop kocht Aalberts Industries in augustus 2006 een meerderheidsbelang van 51% in het Poolse KAN Sp. z.o.o. (productie van kunststofleidingsystemen voor (drink)water en vloerverwarming).
Per 1 januari 2007 behoren ook de Franse activiteiten op het terrein van hoogwaardige dieptrektechnologie van Thomson Genlis S.A. bij Aalberts, evenals het Duitse bedrijf Eloxal-Werk-Burg Gesellschaft für Aluminiumbeschicktungen und Oberflächentechniken. In februari 2007 volgde de overname van LASCO Fittings Inc. (plastic fittingen, kranen en verbindingsstukken voor onder meer sanitair, irrigatie, verwarming en zwembaden) in de Verenigde Staten. Dit bedrijf behoort nu ook tot Flow Control.
Tijdens de kredietcrisis pareerde Aalberts de zwakke markten met nieuwe producten, extra verkoopinspanningen en bovenal kostenreducties.  Een aantal marktsegmenten toonde in de tweede helft van 2009 enig herstel, zoals die van componenten voor halfgeleider- en auto-industrie. De levering aan de luchtvaartindustrie liep terug. Componenten en systemen voor water- en gasbeheersing boekten bij onderhoud en renovatie een lichte groei, maar de nieuwbouwmarkt is nog steeds ‘uitdagend’. Het aandeel Aalberts Industries N.V. maakt deel uit van de AMX.
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Aalberts Industries NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 4 Sandenburgerlaan, 3947 CS Langbroek Tel. +31 (0)34 356 5080

Management

J. Eijgendaal

O.N. Jäger

Directie

J. Eijgendaal

W.A. A. Pelsma

Raad van Commissarissen

J. van der Zouw

M.C.J. van Pernis

P. Veenema

 

 

 

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed