Advies ASMI

 • Fransen geven beurs een oppepper

  Dinsdag 25 april 2017 13:59

  De afgelopen week (dinsdag t/m woensdag) stond in het teken van een wegzakkende olieprijs, Franse verkiezingen en eerstekwartaalcijfers. De olieprijs is van ruim $56 gekelderd tot onder de $52, wat de oliefondsen op het Beursplein onder druk zette. Woensdag kwam daar nog wat extra druk bij na de publicatie van de Amerikaanse olievoorraden. Voor financials was het wel een goede week, wat waarschij..

  Lees meer
 • Aandelen Nederland: jaarcijfers in overvloed

  Woensdag 8 februari 2017 14:17

  De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) stonden de financials weer volop in de schijnwerpers, gesteund door hogere rentes. Ook de defensieve waarden, met Heineken voorop, trokken aan. Galapagos behoort tot geen van beide categorieën, maar behoorde wel tot de uitblinkers. In de Belgische zakenkrant De Tijd benadrukte ceo Onno van de Stolpe dat hij het liefst zelfstandig blijft. Als het tot ..

  Lees meer
 • Activistische aandeelhouders halen bakzeil in kalme beursweek

  Dinsdag 30 mei 2017 15:24

  De afgelopen week (maandag tot en met maandag) eindigde de AEX rond het niveau waar hij de week op was begonnen, rond 527 punten. Beleggers deden het rustig aan vanwege onder meer Hemelvaartsdag. De week begon met de aankondiging dat Philips Lighting start met een aandeleninkoopprogramma van €1,05 mln. Eenzelfde programma, of liever gezegd het voornemen daartoe, leidde bij ASM International juist ..

  Lees meer
 • Assetallocatie Nederland: Gemalto lelijke eendje op de beurs

  Woensdag 29 maart 2017 12:56

  Tussen vorige week woensdag en afgelopen dinsdag kwam de AEX na wat zigzaggen ongeveer uit waar hij de week begonnen was. Vooral de vraag of – na het Obamacare-debacle – president Trump zijn plannen voor belastingverlagingen en infrastructuuruitgaven kan doorvoeren en de lagere olieprijs hield beleggers bezig. AkzoNobel sloeg ook een tweede bod van rivaal PPG af, dat bereid was €90 per aande..

  Lees meer
 • Uitgevers in trek, financials uit de gratie

  Woensdag 1 maart 2017 15:56

  De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) lagen vooral de uitgevers er goed bij en moesten de financials terrein prijsgeven. Het overnamespektakel rond Unilever kreeg een staartje doordat het bedrijf beloofde meer waarde te gaan creëren en tegelijk de winstverwachting verhoogde. De omzet en winst over 2016 die Wolters Kluwer presenteerde, waren boven verwachting door betere resultaten in Eur..

  Lees meer

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed