Profiel ASMI

ASMI

ASM International NV is opgericht in 1964. De onderneming heeft in de loop der jaren fabrieken gevestigd in Hong Kong (1975), de VS (1976), Japan (1982) en Finland (1999). De eerste beursgang van het bedrijf vond in 1981 in de Verenigde Staten plaats, in 1983 kwam de tweede emissie. Sinds 1996 is ASM International genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel maakt deel uit van de AMX.
ASM International en haar dochterondernemingen houden zich bezig met het onderzoeken, ontwikkelen, produceren, verkopen en ondersteunen van apparatuur en materialen die gebruikt worden om halfgeleiderproducten te produceren. De onderneming levert productieoplossingen aan de Front-End markt (waferbewerking) en de Back-End markt (assemblage en verpakking) binnen de halfgeleider-industrie
Ten behoeve van de Front-End markt ontwikkelt men de producten Single Wafer Thermal CVD Systems, Vertical Batch Processing Systems, Single Wafer Plasma Enhanced CVD Systems, Single Wafer RTP Systems en Single Wafer Atomic Layer Deposition Modules and Systems. De verkoop op de Front-End markt geschieden vooral in de VS, Europa, Japan en Zuidoost-Azië.
De activiteiten betreffende de Back-End markt zijn ondergebracht in ASM Pacific Technology Ltd. (China). Men richt zich op Die bonding, Die Sorting, Wire bonding, Encapsulation, Trim and Form en Automated Systems. Van de aandelen in ASM Pacific Technology heeft ASM International in 1988 25% op de beurs van Hong Kong geplaatst. Thans bezit men 53,35% van de aandelen in de Chinese werkmaatschappij. ASM Pacific Technology beschikt over productiefaciliteiten in Shenzhen, China (sinds 1989) en Singapore (sinds 1990). In 2000 zijn nieuwe fabrieken in China en Maleisië in gebruik genomen. De verkoop op de Back-End markt worden hoofdzakelijk in Zuidoost-Azië gerealiseerd.
De fabricageactiviteiten van ASM America BV zijn in 1999 gefuseerd met die van ASM Europe B.V. De samengevoegde activiteiten zijn nu bij ASM Europe gevestigd. In 2001 werd in Almere een nieuwe fabriek geopend voor de productie van 300 mm verticale ovens. In oktober 2001 nam ASM International een belang van 15,4% in NuTool, Inc. in de Verenigde Staten. NuTool is leverancier van innovatieve koperdepositie technologieën aan de halfgeleiderindustrie. Op 2 juni 2004 werd het resterende belang van 84,3% in NuTool overgenomen, waardoor het bedrijf een 100-procentsdochteronderneming van ASM International NV is geworden. Verder nam ASM International op 5 augustus 2004 Genitech Inc. in Zuid-Korea over. Genitech Inc. ontwikkelt en vervaardigt halfgeleiderprocesapparatuur.
ASMI's vierde kwartaal van 2009 werd gekenmerkt door een sterke orderinname. De geplaagde front-enddivisie (chipproductie) schreef 32% méér orders bij in vergelijking met het derde kwartaal van 2009, en de back-enddivisie (assemblage) 21%. Belangrijk was ook dat ASMI een nieuwe klant voor zijn ALD-technologie binnen wist te halen. Op termijn moet de ALD-technologie, die geavanceerder is dan de huidige technieken en een groeimarkt is, de helft van de groepsomzet voor haar rekening gaan nemen.
 
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam ASM International NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Technology
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 10 Jan van Eycklaan, 3723 BC Bilthoven Tel. +31 (0)30 229 8411

Management

van Bommel

Directie

del del Prado

van Bommel

Raad van Commissarissen

H.R. Schumacher

Kreutzer

M.C.J. van Pernis

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed