Profiel Amsterdam Commodities

Amsterdam Commodities

Amsterdam Commodities N.V. (Acomo) is een internationaal opererende groep die zich voornamelijk richt op de handel en distributie van agrarische producten. Acomo's grootste dochterondernemingen zijn Catz International B.V. in Rotterdam (100%; kruiden, noten en gedroogd fruit), Van Rees Group B.V. in Rotterdam (100%; thee), Red River Commodities Inc. in Fargo, Noord-Dakota, VS (100%; eetbare zaden), SIGCO Warenhandelsgesellschaft mbH in Hamburg, Duitsland (100%; eetbare zaden en noten), TEFCO EuroIngredients B.V. in Bodegraven (100%; food ingredients), Snick EuroIngredients N.V. in Ruddervoorde, België (100%; foods ingredients) en KingNuts & Raaphorst B.V. in Bodegraven (noten en rijstcrackers).

Management Team:

Erik Rietkerk
Sinds 7 mei 2013 de Chief Executive Officer van Acomo en lid van het Management Team. Hij was eerder werkzaam bij Wilmar Europe Holdings als Managing Director.

Jan ten Kate
Sinds 1 juli 2010 Chief Financial Officer en lid van het Management Team. Hij was voorheen Partner bij PriceWaterhouse Coopers Accountants N.V.

Raad van Commissarissen:

Bernard Stuivinga
Sinds 2004 voorzitter van de RvC. Hij is medeoprichter en Partner bij Greenberg Traurig LLP in Amsterdam. 

Yoav Gottesman
Sinds 2002 commissaris. Hij is een private Investor en Director in venture capital investments in food activiteies, services. 

Machtelt Groothuis
Sinds 7 mei 2013 commissaris. Zij is medeoprichter van de Social Enterprise Accelerator en heeft ook de Responsible Investment Company opgericht. 

Jan Niessen
Sinds 27 mei 2011 commissaris. Hij is een private equity investor en was voorheen werkzaam als Managing Director bij Egeria Capital Management B.V.
 

Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Amsterdam Commodities NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Basic materials
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens W.T.C. Beursplein 37, 3011 AA Rotterdam Tel. +31 (0)10 405 1195

Management

Goldschmeding

Directie

E. Rietkerk

Goldschmeding

Raad van Commissarissen

J. Niessen

M. Groothuis

Y. Gottesman

 

 

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed