Profiel Beter Bed

Beter Bed

De oorsprong van Beter Bed Holding NV (AScX) gaat terug tot 1981 toen de twee gebroeders Diks startten met de verkoop van een assortiment slaapkamermeubilair en slaapkamersystemen vanuit twee verkooppunten in Uden en Helmond. De Beter Bed-winkels richten zich vooral op het middensegment van de markt. In januari 1997 werden de retailactiviteiten uitgebreid door de overname van Dormaël Slaapkamers BV, een winkelketen die thans negen filialen in Nederland heeft. Dormaël richt zich op het hogere segment van de markt met vestigingen op betere locaties en een uitgebreid assortiment producten uit exclusieve collecties. In juni 2005 werd één eigen winkel naar het concept 'Slaapgenoten' (gericht op topkwaliteit) omgebouwd.
Daarnaast werd in 1997 de Beter Baby-formule (ultimo 1999: twaalf winkels in Nederland) opgestart, waar een uitgebreide collectie babymeubelen en aanvullende accessoires werd verkocht. In 2000 werd Beter Baby echter verkocht. Eind 1998 heeft Beter Bed de Duitse onderneming Matratzen Concord GmbH te Keulen overgenomen. Matratzen Concord is gespecialiseerd in de verkoop van matrassen, bedbodems en bedtextiel aan de consument op basis van het cash-and-carry principe. In 2005 zijn de activiteiten van de keten Beter Bed in Duitsland in Matratzen Concord geïntegreerd en wordt de naam Beter Bed in Duitsland niet meer gebruikt. Tevens werden in 2006 in Duitsland 5 winkels onder de naam MAV (Matratzen Abverkauf) geopend. Bij deze winkels zijn de uitstraling en de collectie gericht op het communiceren van voordeel.
Per september 2005 heeft Beter Bed Holding NV de Spaanse beddenketen El Gigante del Colchón (ultimo 2006: 32 winkels in Spanje) overgenomen.
Door de economische crisis zat Beter Bed in 2009 in de hoek waar de klappen vielen. Door kostenbesparingen en nieuwe producten hield het bedrijf zich staande, maar de vooruitzichten voor 2010 zijn niet gunstig.
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Beter Bed Holding NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 27 Linie, 5405 AR Uden Tel. +31 (0)413 338 819

Management

B.F. Koops

Directie

B.F. Koops

T.H. Anbeek

Raad van Commissarissen

E.A. de Groot

R. van der Vis

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed