Profiel Heijmans

Heijmans

Sinds 17 september 1993 zijn de certificaten van aandelen van het vroegere Verenigde Heijmans Bedrijven genoteerd aan Euronext Amsterdam. In samenhang hiermee werden naam en rechtsvorm van de holding gewijzigd in Heijmans. Heijmans levert hoogwaardige producten en diensten op het gebied van de bouwnijverheid, de vastgoedontwikkeling en de infrastructuur. De bouwactiviteiten vinden plaats in heel Nederland, maar ook in België, Duitsland en Groot-Brittannië.
De activiteiten zijn ondergebracht in de onderdelen Heijmans Nederland en Heijmans International. Het onderdeel Heijmans Nederland bestaat uit Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Heijmans IBC Bouw, Heijmans Infrastructuur en Heijmans Productie. De werkmaatschappijen van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling zijn actief met het initiëren, het ontwikkelen en het realiseren van woningen en kantoren, bedrijfsterreinen, winkels, scholen en zorginstellingen. Ook ontwikkelt men concepten voor onder meer de woningmarkt, de zorgsector, en sport en leisure.
Het onderdeel Heijmans IBC Bouw houdt zich bezig met nieuwbouw, herstel- en verbouw (renovatie) en onderhoud van woningen en utiliteitsbouw. Tevens behoort een netwerk van servicebouwbedrijven tot dit onderdeel. Heijmans Infrastructuur is verdeeld in bedrijvenclusters op het gebied van wegenbouw, beton- en waterbouw, milieu, sloop en recycling, technische infrastructuur, sport- en groenvoorzieningen, infra-advies en -ontwikkeling, verkeerstechnieken, speciale technieken en industrieservices.
Heijmans Productie bestaat uit productiebedrijven, zoals systeembouwbedrijven. Dit onderdeel is onder meer betrokken bij de projecten Stadsvernieuwing Rotterdam (geprefabriceerde woningen) en Admirant Eindhoven (woontoren van prefab bouwelementen). Het onderdeel Heijmans International omvat de activiteiten in België, Duitsland en Groot-Brittannië. In België richt Heijmans zich op de vastgoedontwikkeling, de bouw en de infrastructuur. In Duitsland gaat het om infrastructurele werken en in Groot-Brittannië ontplooit men activiteiten in de woning- en utiliteitsbouw.
Heijmans zegt over 2010 dat de markt moeilijk blijft en dat de omzet zal dalen. Een indicatie voor het resultaat wordt door Heijmans niet gegeven. Het bedrijf maakt op de Amsterdamse beurs deel uit van de AMX.
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Heijmans NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Construction
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 65 Graafsebaan, 5248 JT Rosmalen Tel. +31 (0)73 543 5111

Management

L.J.T. van der Els

M.C. van den Biggelaar

R.F. Majenburg

Directie

L.J.T. van der Els

M.C. van den Biggelaar

Raad van Commissarissen

P.G. Boumeester

R. Icke

R. van Gelder

S. van Keulen

S. Vollebregt

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed