Profiel Ordina

Ordina

De oorsprong van Ordina NV (voorheen Ordina Beheer NV geheten) gaat terug tot 1973, toen het Franse bedrijf zijn eerste vestiging in Nederland opende. In 1980 volgde de overname van Ordina door het Franse bedrijf Groupe SG2, een onderdeel van de Société Générale. In 1985 werd Ordina door middel van een management buy-out verzelfstandigd. Gezien de daaropvolgende sterke groei van de onderneming en de uit de management buy-out voortvloeiende toenemende kapitaalbehoefte, besloot men in 1986 ter beurze te gaan. Op 20 februari vond de introductie plaats van de aandelen in Ordina Beheer NV op de Parallelmarkt, gevolgd in 1994 door een notering op de Officiële Markt van de Amsterdamse effectenbeurs, alwaar het bedrijf thans deel uitmaakt van de AMX. Het huidige Ordina NV is actief als dienstverlener in de markt voor informatie- en communicatietechnologie (ICT), Consulting en Outsourcing. Deze dienstverlening omvat de advisering over verbeteringen van bedrijfsprocessen van klanten, de ontwikkeling en het beheer van pakket- en maatwerkapplicaties die de verbeteringen ondersteunen en het overnemen van complete bedrijfsprocessen inclusief ICT. Ordina is actief in Nederland en België.
De activiteiten zijn verdeeld in drie kernactiviteiten, namelijk Consulting (advisering over businessvraagstukken), ICT (systeemontwikkeling en -integratie) en Outsourcing (application outsourcing en business process outsourcing). Hierbij richten Ordina NV en de werkmaatschappijen zich op vier kernmarkten, te weten Finance (verzekeringsmaatschappijen, banken en vermogensbeheerders), Public (organisaties in de publieke sector), Trade, Transport & Industry en Energy & Telecom (telecommunicatiemarkt).
In 2006 nam Ordina NV onder meer de bedrijven IBAS Groep, Be Value BV en de Wisdom Groep over. In België werd in 2006 Iterum Services NV overgenomen.
Voor Ordina was 2009 een jaar om snel te vergeten. De omzet uit voortgezette activiteiten daalde 14% en de winst werd goeddeels weggevaagd door afschrijvingen.
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Ordina NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt Technology
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 1 Ringwade, 3439 LM Nieuwegein Tel. +31 (0)30 663 7000

Management

den Otter

S.B. Breedveld

Directie

den Otter

S.B. Breedveld

Raad van Commissarissen

A.K. Kregting

D.J. J. Anbeek

J. Niessen

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed