Advies Elecster Oyj

 • Technische Analyse Internationaal: Opwaarts potentieel

  Donderdag 19 januari 2017 16:49

  Een aantal Europese aandelen heeft ruimte voor een nieuwe opmars. Opvallend daarbij is Volkswagen, dat na alle malaise inmiddels weer koopwaardig is. Ook Adecco en Airbus richten het vizier omhoog. Amerikaanse aandelen kennen een sterk technisch beeld. Het kan altijd beter, niet alle aandelen zijn immers van een koopadvies voorzien. Maar Facebook, Microsoft en Caterpillar hebben goede vooruitzicht..

  Lees meer
 • Column: De ezel en de steen

  Woensdag 25 januari 2017 10:04

  Ik heb het zwaar. Er is een kans dat ik mijn grootste fout met beleggen ga herhalen. Op de top van de technologiezeepbel in het jaar 2000 ben ik gaan beleggen. Nu denk ik dat de wereld aan de vooravond staat van een doorbraak in kunstmatige intelligentie, waarvan de grote vijf beursgenoteerde technologiebedrijven in de VS enorm zullen profiteren. Er zijn meerdere aanwijzingen dat er een zeepbel is..

  Lees meer
 • Column: De grootste zeepbel ooit

  Dinsdag 31 januari 2017 10:49

  Er zijn tientallen manieren waarop beleggers de aandelenmarkt kunnen waarderen. Mijn voorkeur hebben de methoden die eenvoudig zijn en waarbij manipulatie niet mogelijk is. Eén van mijn favoriete waarderingsmethoden is de verhouding tussen de beurswaarde (dit is de beurskoers maal het aantal uitstaande aandelen) en de omzet van het betreffende bedrijf. Die geeft een zuiver beeld. Het bedrijf kan i..

  Lees meer
 • Wat obligatiebeleggers in spé moeten weten

  Donderdag 2 februari 2017 11:51

  Lezers van Beleggers Belangen beleggen het liefst in aandelen, zo leert de ervaring. De kennis over obligaties is veel minder groot. Obligaties kunnen echter ook een belangrijke rol in de portefeuille spelen. Als instrument om inkomen te genereren of beter te spreiden. Ook levert een obligatielening van een onderneming soms veel meer rendement op dan een aandeel van hetzelfde bedrijf. Lezers deden..

  Lees meer
 • Stijging risico-opslagen bedrijfsobligaties blijft beperkt

  Woensdag 8 februari 2017 17:11

  Onder invloed van de verhoogde politieke risico’s in Frankrijk en Italië liepen de risico-opslagen op euro bedrijfsobligaties afgelopen week over de gehele linie iets op. Duitse staatsleningen waren echter in trek, waardoor de Duitse tienjaarsrente daalde. Per saldo liet de iBoxx Corporates Index (in euro’s genoteerde investment­grade-bedrijfsobligaties) een kleine plus zien. Vorige week donderdag..

  Lees meer

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed