Advies Batenburg Techniek

 • Column: Is een robotadviseur uw vertrouwen waard?

  Donderdag 16 februari 2017 09:09

  Je kunt geen beleggingsbijeenkomst of bankierscongres bijwonen of er wordt gesproken over disruptieve fintech-bedrijven die de financiële sector op zijn kop dreigen te zetten. Op het gebied van vermogensbeheer zijn het de robotadviseurs die met lage kosten en laagdrempeligheid roet in het eten van de traditionele ‘asset managers’ komen gooien. In de EU zijn er de laatste jaren heel wat onlineporte..

  Lees meer
 • Waarom moet Europa zo vervelend doen?

  Donderdag 20 april 2017 10:12

  De beste tracker op Amerikaanse bedrijfsobligaties vinden wij de iShares IBoxx $ Invest Grade Corp Bond ETF. Deze ETF is al ruim vijftien jaar op de markt en doet wat hij moet doen: in tijden van crisis goed de bench­mark volgen. Via de zogeheten UCITS-richtlijn wil de Europese Unie beleggers beschermen. Het vervelende is dat er met UCITS een kans is dat de belegger niet in de best mogelijke ETF t..

  Lees meer
 • Advieswijzigingen Uitgelicht

  Vrijdag 23 december 2016 10:00

  Deze maand trokken tot nog toe 30 analistenadviezen onze aandacht. Daarmee staat de teller met opmerkelijke advieswijzigingen in 2016 op 392. De maand december is nog niet voorbij, maar zo kort voor de feestdagen is het weinig waarschijnlijk dat zakenbanken nog met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen naar buiten komen. Analisten voorzien hun beleggingsopinies van koersdoelen. Ondubbelzin..

  Lees meer
 • Opluchtingsrally na woorden van Yellen

  Dinsdag 18 juli 2017 15:51

  Signalen van centrale banken dat het ruime monetaire beleid afgebouwd zal worden, hebben de rente de laatste tijd flink hoger gezet. Maar Fed-voorzitter Janet Yellen liet zich afgelopen week voorzichtig uit over verdere renteverhogingen en stelde daarmee beleggers gerust. De obligatierente daalde licht en wereldwijd stegen de aandelenkoersen. De Chinese economie verraste positief met een groei van..

  Lees meer
 • Column: wachten op de knal

  Maandag 24 april 2017 14:21

  In het eerste kwartaal van 2017 groeide het beheerd vermogen van Vanguard met $121 mrd. Dit betekent dat elke dag (inclusief het weekend) het vermogen van Vanguard met ruim een miljard dollar steeg  Een ander feit dat het extreme karakter van de ontwikkelingen van Vanguard laat zien, is dat het fonds volgens onderzoeksbureau Morningstar in de afgelopen drie jaar het vermogen heeft zien groeien met..

  Lees meer

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed