Profiel Brunel

Brunel

De oorsprong van Brunel International NV (AScX) werd in 1975 gelegd, toen de voormalige directeur J. Brand Multec Engineering BV oprichtte. Multec Engineering legde zich toe op het 'uitzenden' van ingenieurs. In 1986 werden de activiteiten uitgebreid met het detacheren van personeel, waartoe Grace BV werd opgericht. In 1989 werden de werkmaatschappijen ondergebracht bij Brunel, waarna in 1990 de eerste buitenlandse activiteiten werden opgestart met de opening van een vestiging in België. Later kwamen daar Groot-Brittannië en de Verenigde Staten bij, alsmede vestigingen in het Verre Oosten. Het huidige bedrijf is een wereldwijd opererende onderneming die gespecialiseerd is in de flexibele inzet van hooggekwalificeerde specialisten. Men richt zich met diverse specialisaties op de marktgebieden Engineering, ICT, Legal, Finance en Insurance & Banking. Men biedt vier vormen van dienstverlening: detachering, projectmanagement, recruitment en consultancy. Bij detachering zet men specialisten voor korte of langere tijd in bij de opdrachtgever, terwijl de specialisten in dienst blijven bij Brunel. Recruitment richt zich evenals bij de andere vormen van dienstverlening op het bij elkaar brengen van kennis en capaciteit en bedrijven, maar bij recruitment heeft men als doel een arbeidsovereenkomst tussen de specialist en de opdrachtgever te verkrijgen. Onder consultancy wordt het oplossen van vraagstukken met name op het gebied van strategische, specialistische of organisatorische aard bij opdrachtgevers door het leveren van kennis verstaan. Men richt zich op Nederland, België, Duitsland en Canada, alsmede op de wereldwijde markt van olie- en gaswinning. In Nederland bestaat de dienstverlening uit detachering, werving & selectie en projectmanagement en men richt zich hierbij op alle marktgebieden waarin het bedrijf actief is. Brunel België levert detacheringsdiensten op het gebied van ICT en Engineering. Brunel Duitsland richt de dienstverlening op de industriële sector met diensten op het gebied van detachering van hoogopgeleide technisch specialisten, projectmanagement en consultancy. In Canada verricht men diensten op het gebied van werving & selectie van met name technisch specialisten en is men gericht op de engineeringssector.
Brunel Energy, tot slot, is een detacherings- en consultancy-organisatie die zich richt op de internationale markt van de olie- en gaswinning en aanverwante industrieën, en wordt aangestuurd vanuit Glasgow in Schotland. De aandelen van Brunel International NV zijn sinds 19 juni 1997 genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam.
Brunel is positief voor de toekomst, maar geeft geen voorspelling in cijfers wat betreft 2010. De vraag naar uitzendkrachten verbetert weliswaar in West-Europa, maar volledig herstel wordt op korte termijn niet verwacht.
 
Bedrijfsgegevens
Bedrijfsnaam Brunel International NV
Hoofdkantoor gevestigd in Nederland
Primaire markt
Bedrijfstype Industrial
Contactgegevens 385-411 Hullenbergweg, 1101 CS Amsterdam Tel. +31 (0)20 312 5000

Management

P.A. de Laat

Directie

J.A. van Barneveld

P.A. de Laat

Raad van Commissarissen

J. Bout

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed