Advies Apollo Alternative Assets L.P.

 • Beleggers Belangen Academy: dividend is het allerbelangrijkste

  Donderdag 13 juli 2017 10:20

  Op de lange termijn komt bijna het volledige rendement op aandelen van de dividenduitkering. Dat maakt het dividend van doorslaggevend belang. Dividend is een uitkering die een bedrijf aan de aandeelhouder toekent. Het is het gedeelte van de winst dat het bedrijf niet nodig heeft voor investeringen. In de Beleggers Belangen Academy onderscheiden wij vier bestemmingen die de belegger kan kiezen voo..

  Lees meer
 • Beleggers Belangen Academy column: de goudprijs is voorspelbaar

  Donderdag 15 juni 2017 10:47

  Wij hebben vanaf 1973 per maand bekeken wat het rendement was op goud in de tien jaar die daarop volgden. Dat leverde honderden rendementen op. Opvallend was dat deze rendementen omgekeerd evenredig waren met het tienjaarsrendement op de Amerikaanse aandelenmarkt. Goud en aandelen spelen altijd haasje-over. Het aantrekkelijke hiervan is dat als aandelen duur zijn, de belegger rendement kan behalen..

  Lees meer
 • De filosofie van de Beleggers Belangen Academy

  Donderdag 5 oktober 2017 16:45

  Bij het opzetten van de Beleggers Belangen Academy gingen we uit van onze eigen filosofie. Hoe ziet die eruit? Vijf uitgangspunten. Het opzetten van een opleiding voor beleggers vraagt om een duidelijke visie op wat beleggen is en hoe je het moet doen – en hoe niet. Toen we de uitgangspunten voor de Beleggers Belangen Academy formuleerden, werden we dan ook gedwongen onszelf af te vragen hoe onze ..

  Lees meer
 • Nederlandse aandelen van record naar record

  Woensdag 14 december 2016 15:35

  De afgelopen week (woensdag t/m dinsdag) zijn de koersen verder opgelopen. Het olie-akkoord zette het Damrak woensdag 0,6% hoger. PostNL (-13,5%) moest het ontgelden nadat het opnieuw een overnamebod van Bpost afwees. Unilever (-1,3%) koerste lager door een adviesverlaging van JPMorgan. Midkapper Corbion (+6,6%) maakte zonder aanwijsbare reden een aardige koerssprong. ArcelorMittal (+5,0%) was de..

  Lees meer
 • Column: Is een robotadviseur uw vertrouwen waard?

  Donderdag 16 februari 2017 09:09

  Je kunt geen beleggingsbijeenkomst of bankierscongres bijwonen of er wordt gesproken over disruptieve fintech-bedrijven die de financiële sector op zijn kop dreigen te zetten. Op het gebied van vermogensbeheer zijn het de robotadviseurs die met lage kosten en laagdrempeligheid roet in het eten van de traditionele ‘asset managers’ komen gooien. In de EU zijn er de laatste jaren heel wat onlineporte..

  Lees meer

 

 

 


 
 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed