Welke software voor je mobiel beheer?

Dit is de top 5!

Niets zo belangrijk als je bedrijfsgegevens. Ze vormen als het ware de zuurstof van je organisatie. En daarom wil je ze goed beschermen. Maar … je medewerkers gebruiken steeds vaker hun mobiele toestellen voor hun werk. En zo ontstaan er gaten in je defensie. Die dicht je eenvoudig met de juiste software. Ontdek top 5-oplossingen voor je mobiel beheer.

Samsung Knox Mobile Device Management 

We kunnen er niet omheen: 2017 is het jaar van de data security. En omdat mobiele toestellen steeds meer concurrentie vormen voor de aloude pc, wordt mobiel beheer langzamerhand onmisbaar. Mobiel beheer wordt ook wel mobile device management genoemd – afgekort MDM.


"Software voor je mobiel beheer garandeert je niet alleen dataveiligheid, maar ook productiviteit"

 

Waarom software voor mobile device management?

Je kunt je medewerkers strikte richtlijnen meegeven over hoe ze met hun toestel mogen of moeten omgaan. Maar wil je echte controle en zekerheid over de navolging van je IT-beleid? Dan heb je een professionele MDM-oplossing nodig. Die garandeert trouwens niet alleen de dataveiligheid, maar ondersteunt ook de productiviteit van je mensen.

De basisfunctionaliteiten van goede software voor je mobiele beheer? Een afschermde zone voor bedrijfsgegevens op de smartphone, mailboxen die je alleen kunt raadplegen met wachtwoord of vingerafdruk en instellingen waarmee je IT-afdeling alle toestellen op afstand kan sturen.

5 software-oplossingen voor je mobiel beleid

Er bestaan tientallen MDM-oplossingen. Wij selecteerden vijf van de krachtigste beveiligingsplatformen – ieder met hun eigen pluspunten.

  1. Knox Premium (Samsung) – "Wereldwijd het sterkste mobile security platform", volgens toonaangevend onderzoeksbureau Gartner Inc. Ook bijzonder: op Samsung-smartphones zit Knox verankerd in de hardware – een extra beveiligingslaag.
  2. AirWatch (VMware) – gebruiksvriendelijk en vooraanstaand platform dat moeiteloos talloze toestellen van uiteenlopende operating systems beheert.
  3. XenMobile (Citrix) – aantrekkelijke oplossing, gekenmerkt door lage instapkosten, optimale schaalbaarheid en hoogwaardige beveiliging.
  4. MaaS360 (Fiberlink, IBM) – toegankelijk platform met een 360°-view op productiviteit en beveiliging.
  5. Enterprise Mobility Management (EMM) (MobileIron) – MDM-oplossing die MobileIron in 2014 de Deloitte-titel van ´Fastest Growing Tech Company´ opleverde.

Zo selecteer je de juiste MDM-oplossing

Wil je inzoomen op deze 5 topoplossingen en hun functionaliteiten?
En wil je weten met welke vragen je voor jezelf de juiste MDM selecteert?

Klik dan door naar het uitvoerige artikel op de Evolve-blog.
En stel je data veilig!