Nieuws Binnenland

Recordaflossingen op hypotheken bij ABN Amro en Rabobank

Woensdag 28 januari 2015 15:45 AMSTERDAM (Dow Jones)--Zowel bij Rabobank als bij ABN Amro hebben klanten het afgelopen jaar recordbedragen versneld afgelost op hun hypotheken.
Nadat Rabobank woensdagochtend een stijging van de aflossingen met 25% meldde, tot circa EUR4 miljard, meldde ABN Amro een stijging van 18% tot EUR2,7 miljard.
Beide banken melden een hausse aan aflossingen in december, in verband met de schenkingsvrijstelling, die liep tot eind 2014.
Bij Rabobank bestond 42% van de EUR4 miljard die extra afgelost werd, uit aflossingen met bedragen groter dan EUR50.000. Dit zijn veelal klanten die gebruikmaakten van de schenkingsvrijstelling, die liep tot het einde van 2014.
Behalve de vrijstelling zijn klanten zich ook meer bewust van de voordelen van een lagere hypotheekschuld, stelt Theo Harms, manager hypotheken bij Rabobank. Hij spreekt van een maatschappelijke trend. Vergeleken met begin 2012 werd er bij Rabobank eind vorig jaar zelfs 130% meer versneld afgelost, blijkt uit de cijfers.
ABN Amro meldt in een persbericht dat klanten met een hypotheek die 'onder water' staat, gemiddeld de helft minder aflossen dan klanten die niet onder water staan. De bank merkt verder op dat vooral in de leeftijdcategorie tussen 40 en 50 jaar extra wordt afgelost. Klanten met een hypotheek die onder water staat kunnen ook dit jaar nog boetevrij aflossen totdat de hypotheek in overeenstemming is met de WOZ-waarde van de woning, stelt ABN Amro.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
January 28, 2015 09:45 ET (14:45 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed