Nieuws Binnenland

Boskalis waardeert voor 840 miljoen euro af op service activiteiten

Vrijdag 17 februari 2017 18:43 Concern houdt vast aan dividend en outlook.
(ABM FN-Dow Jones) Boskalis neemt over 2016 een non-cash impairmentlast van 840 miljoen euro op voor het service gerelateerde deel van de offshore olie- en gasactiviteiten vanwege verslechterende marktomstandigheden. Dit maakte de maritieme dienstverlener vrijdag bekend.
Boskalis waardeert voor 365 miljoen euro af op zijn schepen, 380 miljoen euro is voor goodwill en 90 miljoen euro voor Smit Lamnalco.
Volgens het bedrijf uit Papendrecht staan de bezetting en marges in het segment van zwaar zeetransport onder druk vanwege een structurele onbalans tussen vraag en aanbod in de service activiteiten van offshore energy.
Een groot deel van de impairment heeft betrekking op het in 2013 overgenomen Dockwise en diens schepen. Toch stelt Boskalis dat aangezien Dockwise "uitzonderlijk goed" heeft bijgedragen aan de totale resultaten er sprake is van een "gezond rendement" op de overname.
De financiële positie blijft volgens Boskalis ondanks de afwaardering onverminderd sterk. Er stond aan het einde van het jaar ruim 900 miljoen euro aan cash op de balans en de solvabiliteit was ruim 55 procent. Boskalis zei ruimschoots aan zijn convenanten te voldoen.
Om deze redenen houdt de onderneming dan ook vast aan zijn dividenduitkering. Het dividend zal worden gebaseerd op de onderliggende nettowinst, gecorrigeerd voor deze impairmentlast. Ook handhaaft Boskalis zijn eerder uitgesproken verwachting over 2016. De onderneming verwacht dat de operationele winst in het tweede halfjaar van 2016 het niveau in de eerste zes maanden van het jaar zal benaderen. De maritiem dienstverlener rapporteerde over de eerste helft van het jaar een operationeel resultaat (EBIT) van 182,4 miljoen euro, tegenover 359,3 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.
Op een groen Damrak sloot het aandeel Boskalis vrijdag 0,6 procent lager.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
February 17, 2017 12:43 ET (17:43 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed