*

Nieuws Binnenland

Beursblik: NIBC start volgen Takeaway.com met koopadvies

woensdag 14 februari 2018 08:15

Koersdoel van 63,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones)NIBC is woensdag gestart met het volgen van Takeaway.com met een koopadvies en een koersdoel van 63,00 euro.

Analist John David Roeg noemde Takeaway.com een van de weinige leiders op het gebied van online maaltijdbezorging in Noord-West Europa. De marktvorser merkte op dat de bestel- en bezorgdienst een marktaandeel van meer dan 90 procent heeft in een "zeer winstgevende en snelgroeiende" Nederlandse thuismarkt. Ook een EBITDA-marge van ruim 50 procent noemde Roeg positief.

Takeaway.com heeft volgens de analist nog een slag te slaan in Duitsland, maar de groei is "robuust" en de ontwikkelingen op het gebied van bestellingen duidt op een snellere groei dan bij concurrenten. Een positieve EBITDA is volgens Roeg binnen handbereik tegen de tweede helft van 2019. Een aanjager van de aandelenkoers zou dan ook de bevestiging zijn dat het EBITDA-verlies in Duitsland dit jaar is teruggelopen.

Andere markten, waar de concurrentie minder hevig is dan in Duitsland, waaronder Oostenrijk, Belgiƫ en Polen, zullen volgens de analist eveneens bijdragen aan een positieve EBITDA in de komende jaren.

Het aandeel Takeaway.com sloot dinsdag 1,5 procent hoger op 49,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

February 14, 2018 02:15 ET (07:15 GMT)