Nieuws Binnenland

Goldman Sachs voert winst flink op

Dinsdag 17 april 2018 14:26

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft zijn winst in het eerste kwartaal met meer dan een kwart opgevoerd ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grote Amerikaanse bank profiteerde onder meer van de flinke onrust op de financiële markten. Daardoor werd er veel gehandeld en had Goldman Sachs meer werk.

De nettowinst kwam uit op zo'n 2,7 miljard dollar (2,2 miljard euro), tegen 2,2 miljard dollar in het eerste kwartaal vorig jaar. De handelsactiviteiten zorgden voor 31 procent meer inkomsten. De totale baten van de bank dikten met een kwart aan tot ruim 10 miljard dollar.

Topman Lloyd Blankfein spreekt van een ,,solide'' prestatie. Hij vindt dat de bank er goed voor staat in het licht van de aantrekkende economie. Ook branchegenoten als Citigroup deden afgelopen kwartaal goede zaken door de onstuimige periode waarin beleggers bang waren voor de stijgende inflatie en een mogelijke handelsoorlog. Goldmans grote rivaal JPMorgan Chase doet later deze week pas een boekje open over het afgelopen kwartaal.


Reageren

Reacties

  • Goldman Sachs is en blijft een gewone bank, en als het verdienmodel moet zitten in beurstransacties doen ze iets niet goed, daarvoor zijn banken niet in het leven geroepen. Ze spelen gevaarlijk spel...

    Ed 18 april 2018 11:33:35
  • Lekker meeliften op de volalititeit robot gestuurde indexen. Een zegen voor Toobigtofail Big Bank Goldman Sach. Wij hebben zijn Draghi leerling bij de ECB, de FED in de V.S. stikt van die lui. En vergeet niet Mnunch, de Trump getrouwe Min. van Financien. Met een vlakkere (binnenkort inverse) yield curve is er niet veel meer te verdienen aan obligaties zoals in 2017. Toen ging de rente langzaam omhoog en werd de FED balans nog niet afgebouwd. Blankfein spreekt van een aantrekkende economie. Een economie die met een belastingverlaging en douceurtjes voor de burgers dadelijk 1,5 biljoen dollar per jaar tekort komt op zijn begroting. Stel je trekt deze ca. 6% schuld op het BNP af van de geprognotiseerde groei van 3% van het BNP over b.v. 2019. Volgens mij heb je dan een zware recessie. Conclusie: de centrale banken en de overheid drijven de economie op gratis geld, zonder hen is het bittere ellende.

    Michiel 17 april 2018 14:57:32  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed