Nieuws Buitenland

Wall Street opent lager

Woensdag 14 mei 2014 15:11 AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal woensdag naar verwachting lager openen, waarbij de aandacht bij een gebrek aan belangrijke richtinggevende macro-data uitgaat naar de kwartaalresultaten van onder andere Macy's en Deere & Co.
De futures van de Dow Jones Industrial Average noteren omstreeks 14.50 uur 13 punten, ofwel 0,1%, lager, de S&P 500 futures dalen 2,80 punten (-0,2%) en de Nasdaq 100 futures dalen 8,75 punten (-0,2%).
Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de producentenprijzen in de Verenigde Staten in april harder zijn gestegen dan verwacht. De producentenprijzenindex (PPI) steeg vorige maand 0,6% ten opzichte van een maand eerder en dit was de sterkste stijging sinds september 2012. Door Dow Jones geraadpleegde economen hadden gerekend op een stijging met 0,2%.
De index voor het totale aantal hypotheekaanvragen is in de VS in de week eindigend op 9 mei gestegen met 3,6%, de index voor herfinanciering nam toe met 6,8% en de index voor het aantal aanvragen voor nieuwe hypotheken daalde met 0,1%.
Handelaren zijn benieuwd of de S&P 500 zijn niveau boven de 1.900 punten zal kunnen heroveren, hoewel er gedurende de handelsdag weinig mogelijke katalysatoren worden gezien. "We noteren pakweg 30 punten boven het 50-daags voortschrijdend gemiddelde" stelt Stephen Pope van Spotlight Ideas, eraan toevoegend dat hij behalve een opleving van de spanningen in Oekraine, of een ineenstorting van de eurozone geen redenen ziet voor een mogelijke val op de aandelenmarkten.
Daarnaast kijkt de markt uit naar een speech van Richmond Federal Reserve voorzitter Jeffrey Lacker voor signalen over de richting van het monetair beleid van de centrale bank.
Op bedrijfsvlak kan Deere & Co rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de tractorproducent over zijn fiscale tweede kwartaal een daling van de nettowinst rapporteerde van 9,5%, vanwege dalende verkopen. Het aandeel noteert voorbeurs 2,1% lager.
Macy's rapporteerde voorbeurs over zijn eerste kwartaal een nettowinst van $244 miljoen, ofwel $0,60 per aandeel, op een omzet van $6,28 miljard. Analisten rekenden op een nettowinst van $0,59 per aandeel. Het aandeel noteert voorbeurs 0,3% hoger.
Cisco Systems noteert in aanloop naar de presentatie van zijn kwartaalcijfers nabeurs vlak, waarbij de maker van netwerk-apparatuur naar verwachting een licht lagere nettowinst en een lager omzet zal rapporteren.
Videogamebedrijf Take-Two Interactive Software noteert voorbeurs 4,3% lager, nadat het concern dinsdag laat een groter dan verwacht nettoverlies rapporteerde.
Horlogeproducent Fossil Group verliest 5,7%, nadat het concern voor zijn tweede kwartaal een tegenvallende outlook presenteerde.
Op macro-economisch vlak staan om 16.30 uur nog de wekelijkse olievoorraden op de agenda voor de week eindigend op 9 mei, daarbij wordt gerekend op een ongewijzigd niveau van de voorraden ruwe olie. Analisten rekenden op een stijging van benzinevoorraden met 0,1 miljoen en daling van de voorraden stookolie en diesel met 0,6 miljoen. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen is naar verwachting gestegen naar 90,7% van 90,2% een maand eerder.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
May 14, 2014 09:11 ET (13:11 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


 

  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed