Nieuws Buitenland

Talpa deed geen bod op Nu.nl

Donderdag 14 september 2017 11:55 De Mol ontkent interesse niet.
(ABM FN-Dow Jones) Talpa heeft tot op heden geen overnamebod gedaan op Nu.nl, maar ontkende ook niet dat dit alsnog zou kunnen gebeuren. Talpa reageerde daarmee op eerdere mediaberichten dat de houdstermaatschappij van John de Mol, de site zou willen overnemen.
"Talpa verklaart naar aanleiding van de ongecontroleerde berichtgeving in het nieuws, waarin wordt gesuggereerd dat Talpa geïnteresseerd zou zijn in de aankoop van NU.nl, dat er geen sprake is van een bod, niet op dit moment, niet gisteren en ook niet vorige week", meldde het mediabedrijf van De Mol.
"Ik word hier een beetje moe van, ik ben inmiddels meer tijd kwijt met het reageren op speculaties dan dat ik tijd kan besteden aan het opbouwen van een nieuw mediabedrijf", voegde John de Mol zelf toe. "Daarnaast is het niet alleen vervelend voor mij, maar ook voor de aandeelhouders van Sanoma die op het verkeerde been worden gezet en voor de werknemers van NU.nl waar onnodig onzekerheid wordt gecreëerd", voegde de mediamagnaat toe.
De Mol meldde met Talpa op dit moment druk bezig te zijn met de vorming van een nieuw lokaal multimediabedrijf, dat zich richt op uitbreidingen op het vlak van OTT, Online, Data en Concepts. "Binnenkort zal Talpa haar plannen bekendmaken. Ik hoop dat ik de komende tijd mijn energie voor 100 procent procent kan steken in het opbouwen van een mediabedrijf in plaats van het moeten reageren op totaal ongegronde geruchten en speculaties", aldus De Mol.
Het Financieel Dagblad meldde donderdag op basis van bronnen in de financiële wereld en de mediasector dat Sanoma, de moedermaatschappij van Nu.nl, de nieuwssite zou willen verkopen voor circa 100 miljoen euro.
Eerder dit jaar probeerde Talpa nog zonder succes Telegraaf Media Groep over te nemen.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 14, 2017 05:55 ET (09:55 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed