Nieuws Binnenland

 1. Kendrion haalt 31 miljoen op

  donderdag 21 november 2019 23:30

  (ABM FN-Dow Jones)Kendrion heeft donderdag 31,1 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen. Dit maakte de specialist in elektromagneten bekend, nadat het eerder op de avond al de uitgifte aankondigde. Er werden in totaal 1,59 miljoen aandelen geplaatst tegen 19,50 euro per aandeel. Kendrion geeft 1,36 miljoen nieuwe aandelen uit en verkocht daarnaast 0,24 miljoen bestaande aandelen. Het aandeel Kendrion sloot donderdag op 21,30 euro. Het bedrijf zal de opbrengsten gebruiken om een overbruggingskrediet te herfinancieren. Deze lening werd aangegaan met ING om de overname van INTORQ te financieren. Dat Duitse bedrijf is gewaardeerd op 80 miljoen euro en zal volgens Kendrion meer dan 2 miljoen euro aan synergievoordelen opleveren.

  Lees verder
 2. Beursupdate: AEX op Wall Street

  donderdag 21 november 2019 22:07

  (ABM FN-Dow Jones) Op Wall Street zijn donderdag twee van de negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. Aegon (-0,35%)ArcelorMittal (+0,87%)ASML (-0,53%)Galapagos (+0,39%)ING Groep (+0,70%)Philips (+0,49%)RELX (+0,52%)Royal Dutch Shell (+0,50%)Unilever (+0,29%) Euro/dollar: 1,1057 Op basis van de bovenstaande koersuitslagen zou de AEX index, die sloot op 589,85 punten, zijn geindigd op 591,46 punten.

  Lees verder
 3. Groen licht voor uitbreiding joint venture Delta Airlines, Air France-KLM en Virgin

  donderdag 21 november 2019 20:48

  (ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse ministerie van Transport heeft goedkeuring gegeven voor een uitbreiding van de trans-Atlantische joint venture tussen Delta Air Lines, Air France, KLM, en Virgin Atlantic. Dit maakte het ministerie donderdagavond bekend. De vernieuwde joint venture zal volgens minister Elaine Chao klanten dezelfde voordelen geven als de vorige joint ventures tussen de luchtvaartmaatschappijen, zoals een toename van de capaciteit en overkoepelende frequent flyer-programma's. In augustus sloot de onderhoudsdivisie van Air France-KLM nog een overeenkomst met Delta Air Lines voor onderhoudswerkzaamheden en de levering van componenten voor de Airbus A350-vliegtuigen van Delta Air.

  Lees verder
 4. Reggeborgh breidt belang in VolkerWessels verder uit

  donderdag 21 november 2019 18:31

  (ABM FN-Dow Jones)Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft het belang in bouwbedrijf VolkerWessels weer verder uitgebreid. Dit maakte het bedrijf donderdag nabeurs bekend in een persbericht. Reggeborgh kocht vandaag 113.455 aandelen bij tegen een gemiddelde prijs van 21,90 euro per aandeel. Dit komt ongeveer neer op 0,14 procent van het totaal aantal uitstaande aandelen VolkerWessels. Met deze transactie breidt Reggeborgh zijn belang verder uit naar 69,88 procent. Reggeborgh van de familie Wessels wil het bouwbedrijf van de beurs halen en is bereid 22,20 euro per aandeel neer te tellen. De investeerder moet 95 procent van de aandelen verwerven om het bedrijf van de beurs te mogen halen. Als Reggeborgh de drempel van 95 procent om een uitrookprocedure te kunn...

  Lees verder
 5. Kendrion lanceert aandelenuitgifte

  donderdag 21 november 2019 18:09

  (ABM FN-Dow Jones)Kendrion is van plan om maximaal 1,36 miljoen nieuwe aandelen uit te geven als onderdeel van een kapitaalverhoging. Dit maakte de specialist in elektromagneten donderdag nabeurs bekend. Kendrion kan daar bovenop nog 0,24 miljoen aan bestaande stukken verkopen. Deze aandelen zijn in een aandeleninkoopprogramma eerder door Kendrion opgekocht. Dit programma is inmiddels stilgelegd. In totaal zou de emissie dan goed zijn voor 12 procent van het uitstaande kapitaal van Kendrion. Het bedrijf wil de opbrengsten van de emissie gebruiken om een overbruggingskrediet te herfinancieren. Deze lening werd aangegaan met ING om de overname van INTORQ te financieren. Dat Duitse bedrijf is gewaardeerd op 80 miljoen euro en zal meer dan 2 miljoen euro aan...

  Lees verder
 6. AEX sluit in het rood

  donderdag 21 november 2019 17:54

  (ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurs is donderdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,7 procent tot 589,85 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,0 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,5 procent. Vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management gaf aan wel een beetje moe van de handelsperikelen te worden, "Wel of geen deal, die vraag is de grote storende factor voor de beurs, we hadden nu wel gehoopt dat het een keer rond zou zijn." "De politiek heeft de beurs in zijn greep, meer kan ik er niet van maken", voegde Vermeulen nog toe. Beleidsmakers van de Europese Centrale Bank waarschuwden tijdens hun laatste rentevergadering in oktober dat de lage rente de banken in de eurozone pijn kan doen en risico's ...

  Lees verder
 7. Uber niet in gesprek met Wirecard - media

  donderdag 21 november 2019 17:37

  (ABM FN-Dow Jones)Uber zegt niet over te willen stappen van Adyen naar Wirecard. Dit schreef persbureau Reuters donderdag, na bevestiging van een woordvoerder van Uber. De Duitse website Manager Magazin meldde vandaag dat Uber zou overwegen over te stappen van Adyen naar Wirecard voor de afhandeling van zijn betalingen. Een woordvoerder van Adyen liet donderdag al tegen ABM Financial News weten dat deze berichtgeving niet klopt. Later in de middag bevestigde ook een woordvoerder van Uber tegenover Reuters dat de taxibemiddelaar bij Adyen blijft. "Er zijn geen gesprekken met Wirecard", aldus de woordvoerder.

  Lees verder
 8. Adyen ontkent overstap Uber naar Wirecard

  donderdag 21 november 2019 14:59

  (ABM FN-Dow Jones) Berichten in de media, dat Uber zou willen overstappen van Adyen naar Wirecard, zijn onjuist. Dit zegt een woordvoerder van Adyen donderdag tegen ABM Financial News. "We hebben het bericht gezien, en het is niet waar", aldus de woordvoerder. Op vragen hoe lang het contract tussen Adyen en Uber nog loopt, gaf zij geen commentaar, omdat het betaalbedrijf niet nader ingaat op contracten met individuele klanten. De Duitse website Manager Market meldde dat Uber zou overwegen over te stappen van Adyen naar Wirecard voor zijn betalingen.Adyen maakte in mei nog bekend dat Uber voor het Amsterdamse bedrijf had gekozen voor het leveren van veilige 3DS-betalingen.

  Lees verder
 9. Beursupdate: AEX noteert lager

  donderdag 21 november 2019 12:09

  (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs noteerde donderdag aan het einde van de ochtendhandel lager. De AEX index daalde 0,6 procent tot 590,52 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,3 procent. Beursexpert André Brouwers van Het Beleggingsinstituut denkt dat de AEX deze week voorlopig de 'high' gezet heeft op 602 punten, "Ik verwacht op korte termijn niet dat we dat niveau gaan breken, het is nu eerst kijken naar de steun op 585 punten". Brouwers verwacht dat de index dat niveau gaat opzoeken om vervolgens op te veren. "Voor de komende weken denk ik dat de AEX zijwaarts gaat bewegen tussen de bandbreedte van 585 en 602 punten." Het was vanochtend opnieuw de onzekerheid over een han...

  Lees verder
 10. Euronext spreekt met banken over overname Spaanse beurs - media

  donderdag 21 november 2019 11:36

  (ABM FN)Euronext is met vier Franse banken in gesprek over de financiering van een eventuele overname van Spaanse beurs BME. Dit schreef de Spaanse krant La Informacion donderdag. Het gaat volgens de krant om BNP-Paribas, Société Générale, Crédit Agricole en Natixis, de grootste banken van Frankrijk. Het Zwitserse SIX is bereid 34,00 euro per aandeel BME neer te tellen in contanten. Daarmee wordt de Spaanse beurs gewaardeerd op 2,8 miljard euro. Hoeveel Euronext eventueel bereid is te betalen, is nog onbekend.

  Lees verder