*

Nieuws Binnenland

Erik Varwijk vertrekt bij Air France-KLM - 2e Update

vrijdag 30 januari 2015 18:32

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Erik Varwijk vertrekt bij Air France-KLM', om nieuwe informatie toe te voegen)AMSTERDAM (Dow Jones)--KLM-directeur Erik Varwijk, binnen het Executive Committee van Air France-KLM (AF.FR) verantwoordelijk voor de gezamenlijke vrachtoperaties van de groep, vertrekt per 1 maart 'in gezamenlijke overeenstemming' bij KLM en de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

Varwijk meldt zelf in het KLM-persbericht te hebben besloten na afloop van zijn huidige zittingstermijn op 1 juli niet voor herbenoeming in aanmerking te willen komen, en dat "het tijd is voor iets nieuws".

Binnen KLM en in externe luchtvaartkringen werd regelmatig gesuggereerd dat Varwijk tot zijn onvrede zijn carrieremogelijkheden gedwarsboomd zag door de benoeming van Pieter Elbers als CEO van KLM vorig jaar, als opvolger van Camiel Eurlings.

Over de opvolging van Varwijk als EVP van Air France-KLM Cargo volgt op korte termijn nader bericht, meldt KLM in het persbericht. Insiders denken dat Marcel de Nooijer, de huidige directeur van KLM-vrachtdochter Martinair, hiervoor de meest voor de hand liggende kandidaat is. De Nooijer is direct betrokken bij de herstructurering van de groepsvrachtactiviteiten en het inkrimpen van de vrachtvloot van Air France-KLM Cargo en Martinair.Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

January 30, 2015 12:32 ET (17:32 GMT)