Nieuws Binnenland

NVB: banken houden rekening met debat

Vrijdag 20 maart 2015 14:43

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken houden bij hun beloningsbeleid rekening met het publieke debat en hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat stelde de Nederlandse vereniging van banken (NVB) vrijdag in een reactie op de commotie die is ontstaan over de loonsverhogingen bij onder meer ABN AMRO en ING.

,,Beloningsbeleid is binnen de kaders van de wet een verantwoordelijkheid van de individuele banken'', aldus de brancheorganisatie. Daarbij is in de gedragscode voor banken vastgelegd dat het totale inkomen van een bankbestuurder lager is dan het midden (de mediaan) in een groep vergelijkbare functies binnen en buiten de financiële sector. Een woordvoerder van de NVB gaf aan dat de banken zich aan die code en aan de wet houden.


Reacties

 • Schandalig wat er weer gebeurd. Idee: Je rekeningen opzeggen bij de ABN en ING.Maar dat is het probleem, waar moet je naar toe. Ze zijn allemaal het zelfde. En de politiek laat dit allemaal toe! Bedankt Rutte.

  Joep 20 maart 2015 16:41:03
 • Duiselbloem heet de huidige minister van fin. , doet me toch aan een vroegere min. denken "KOK "heette die . Kwam met een tijdelijk KWARTJE , miljarden heeft die man de nederlandse bevolking gekost . Van de PVDA [ partij van de armoede ] kwam ie . heeft zich daarna ook verrijkt in de TOP van het bedrijfsleven . Zet je toch aan het denken ???

  rikkel 20 maart 2015 15:52:28
 • De tokkles met de witte boorden hebben weer eens gegraaid. Totaal maar ook totaal geen enkel moraal.

  ger g.thijssen 20 maart 2015 15:43:40
 • Tsjonge, wat een supramediaan rookgordijn: waar vergelijken deze lui zich dan mee??? Toch niet met de minister van financien die met een miezerig salarisje van nog geen 2 ton moet zien rond te komen... Waar de respons van de NVB fatsoenlijkheidshalve over zou dienen te gaan, dat is de VERHOGING van salaris die men arrangeert. Met dank aan de commissarissen, die men tzt niet zal vergeten... Wat men wel vergeet is dat er duizenden mensen ontslagen worden. Van die lagere goden die per jaar amper de helft van uw incidentele verhoging kosten. Rekent u maar uit hoeveel banen men had kunnen sparen voor nuttige bankzaken zoals persoonlijk contact met de klanten. Slaap zacht, meneer de grootbankier!

  onbekende anoniem 20 maart 2015 15:26:25
 • dit is weer eens het zoveelste voorbeeld van giga-graaien ! totaal geen moraal ! wat te denken van die duizenden medewerkers op die banken die ontslag gaan krijgen of reeds gehad hebben . Die CEO en zijn vrinden hebben al een exhorbitant hooog jaarsalaris !!! Vinden zij het vreemd dat de BANKEN het slechtste image van alle bedrijfs takken hebben ? GRAAIEN EN NOOIT GEnoeg !!!!!

  de ziener 20 maart 2015 15:22:22
 • Alles van het geld van de klant. SNS gaat helemaal geen woekerpolissen vergoeden, huhh, gaan de salarissen ook omhoog dan? O, nee de politiek heeft ook belangen. Vraag is wie is het corruptst, laat ze daar maar eens over discussiëren!

  onbekende anoniem 20 maart 2015 15:18:57  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed