*

Nieuws Binnenland

Oyens & Van Eeghen geheel in handen van Belgische Delen Private Bank

donderdag 9 juli 2015 05:54

AMSTERDAM (Dow Jones)--Delen Private Bank heeft een akkoord bereikt met de aandeelhouders en directie van Oyens & Van Eeghen (OvE) over de overname van 100% van de aandelen van deze Nederlandse vermogensbeheerder, schrijft OvE woensdag op zijn website.

De transactie moet nog worden onderworpen aan de goedkeuring van de prudentiele toezichthouders in Nederland en Belgie. In de loop van het vierde kwartaal 2015 wordt de transactie naar verwachting afgerond.

Delen Private Bank maakt met deze overname zijn intrede op de Nederlandse markt.

Met de krachtenbundeling ontstaat een totaal beheerd vermogen van EUR37 miljard. De combinatie is effectuering actief in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk.

Delen Private Bank en Oyens & Van Eeghen hebben gekozen voor de krachtenbundeling omdat de ondernemingsfilosofie en bedrijfscultuur sterk overeenkomstig zijn. Beide partijen zeggen in het kader van hun vermogensbeheer de nadruk te leggen op hoog kwalitatieve dienstverlening en discretionair vermogensbeheer.

Alle medewerkers van Oyens & Van Eeghen blijven volledig ten dienste staan van hun clienten in de kantoren in Amsterdam en 's-Hertogenbosch en de naam Oyens & Van Eeghen zal ongewijzigd blijven bestaan. De directie van Oyens & Van Eeghen wordt versterkt met vertegenwoordigers van Delen Private Bank

Per 31 maart 2015 bedroeg het beheerd discretionair vermogen van OvE EUR1,4 miljard waarvan EUR570 miljoen voor prive klanten en stichtingen. De fiduciaire advisering heeft betrekking op een bijkomend toevertrouwd vermogen van EUR1,9 miljard. Oyens & Van Eeghen telt 26 vermogensbeheerders en medewerkers en heeft vestigingen in Amsterdam en 's-Hertogenbosch.Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201(END) Dow Jones Newswires

July 08, 2015 23:54 ET (03:54 GMT)