*

Nieuws Binnenland

Beursvennootschap Roto Smeets Group definitief naar International Media Solutions

vrijdag 10 juli 2015 12:32

Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--International Media Solutions heeft de aandelen van de beursvennootschap Roto Smeets Group nv (ROTO.AE) definitief overgenomen, aldus Roto Smeets vrijdag in een persbericht.

International Media Solutions bv is een speciaal voor dit doel door een zestal grootaandeelhouders van Roto Smeets opgerichte vennootschap.

Dit betekent dat vanaf vandaag de beursvennootschap RSG NV geen activiteiten meer bezit.

Met de overdracht van de BV aan de nieuwe moedermaatschappij International Media Solutions is de beursexit van Roto Smeets een feit.

Zoals eerder aangekondigd heeft Geert Schaaij een overeenkomst gesloten om de NV, na uitkering van de opbrengst van de verkoop van de BV aan de huidige aandeelhouders, onder een andere naam voort te zetten.

Voor dit gefinaliseerd kan worden moeten enkele formaliteiten worden vervuld die vanwege de wettelijk verplichte minimum termijnen die daarmee verbonden zijn, nog enkele maanden in beslag zullen nemen, aldus de drukker vrijdag in het persbericht.

Binnen enkele weken zal een Buitengewone vergadering van Aandeelhouders (BAVA) opgeroepen worden om de naam van RSG nv te wijzigen in een door Schaaij aan te geven naam voor het beursfonds. Voor de afwikkeling van deze verkoop zal ook kapitaalvermindering van RSG nv op de agenda worden gezet.

Uitvoering van de statutenwijziging en overdracht van RSG nv aan de heer Schaaij kan pas worden geimplementeerd nadat de kapitaalverminderingsprocedure is doorlopen, zoals is voorgeschreven door de Nederlandse wet.

In het kader hiervan is de verwachting dat de uitkering aan aandeelhouders van het Bod en de definitieve overdracht van het beursfonds plaats zal kunnen vinden rond half november 2015.Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201(END) Dow Jones Newswires

July 10, 2015 06:32 ET (10:32 GMT)