Nieuws Binnenland

Acomo boekt hogere omzet

Donderdag 30 juli 2015 18:43 AMSTERDAM (Dow Jones)--Amsterdam Commodities nv (ACOMO.AE) heeft in het eerste halfjaar van 2015 een hogere omzet geboekt dan een jaar terug, onder meer dankzij gestegen prijzen. De nettowinst was vrijwel ongewijzigd.
"In de afgelopen zes maanden zijn onze bedrijven geconfronteerd met gevarieerde marktontwikkelingen en de daaraan gekoppelde uitdagingen", zegt bestuursvoorzitter Erik Rietkerk van het handelsbedrijf in specerijen, zaden, noten en ingredienten voor de voedingsmiddelenindustrie.
Sommige segmenten hadden volgens hem te maken met stijgende prijzen terwijl andere segmenten geconfronteerd werden met dalende prijzen door hoge volumes als gevolg van uitzonderlijk goede oogsten.
Al met al daalde de nettowinst over de eerste zes maanden licht, tot EUR17,2 miljoen van EUR17,3 miljoen in dezelfde periode in 2014. De winst voor rente, belasting, afschrijving en amortisatie (EBITDA) bleef ongewijzigd op EUR27,7 miljoen.
De omzet steeg ten opzichte van het eerste halfjaar van vorig jaar met 8,3% tot EUR331,7 miljoen, waarbij gemiddeld gezien de prijsniveaus stegen, de dollar ten opzichte van de euro sterker werd en volumes in diverse segmenten gelijk bleven of soms een geringe daling vertoonden.
Het interim-dividend is vastgesteld op EUR0,40 per aandeel, net als vorig jaar. De brutomarge is toegenomen naar 17,0%, van 16,7% in de eerste helft van 2014.
Een concreet vooruitzicht voor geheel 2015 gaf het Rotterdamse bedrijf niet. "Gezien de aard van onze activiteiten zijn de gerealiseerde resultaten geen garantie voor eenzelfde trend in de tweede helft van het jaar", merkt Acomo op. Wel heeft het bedrijf vertrouwen dat 2015 "wederom een succesvol jaar voor onze aandeelhouders en voor andere belanghebbenden zal worden".

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; ben.zwirs@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
July 30, 2015 12:43 ET (16:43 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed