Nieuws Binnenland

Beiersdorf omzet en winst hoger op gestegen marktaandeel

Woensdag 5 augustus 2015 14:39 FRANKFURT (Dow Jones)--Beiersdorf ag (BEI.XE) heeft in het tweede kwartaal omzet en winst zien toenemen en marktaandeel gewonnen, maakt het concern van merken als Nivea, Labello en Hansaplast woensdag bekend.
De Duitse concurrent van Unilever nv (UNA.AE) in de productsector voor persoonlijke verzorging boekte een 19% hogere winst van EUR169 miljoen op een 7,7% gestegen kwartaalomzet van EUR1,7 miljard. Het concern werd daarbij geholpen door wereldwijde winst van marktaandeel en een 10% hogere omzet in Latijns Amerika. Ter vergelijking: bij Unilever steeg de omzet in het vergelijkbare kwartaal van de divisie persoonlijke verzorging, mede door acquisities, met 15,9% naar EUR5,1 miljard.
Beiersdorf zag de halfjaaromzet vooral in de Amerika's sterk en in Europa licht toenemen, terwijl de omzet in Azie/Pacific en Afrika nagenoeg hetzelfde bleef.
Beiersdorf herhaalde de verwachting voor het hele jaar, met een groei van de consumentenomzet van 3-5% en een licht hoger operationeel resultaat (EBIT) ten opzichte van 2014.

Door Ellen Emmerentze en Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
August 05, 2015 08:39 ET (12:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed