*

Nieuws Binnenland

TOP NL: Beter Bed Holding neemt BettenMax in Oostenrijk over

vrijdag 23 oktober 2015 18:00

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Beter Bed neemt BettenMax over', om informatie, toelichting CFO en analistencommentaar toe te voegen)Door Bart Koster en Patrick Buis

Van DOW JONES NIEUWSDIENSTAMSTERDAM (Dow Jones)--Beter Bed Holding nv (BBED.AE) neemt het Oostenrijkse BettenMax over, meldt de slaapkamerretailer vrijdag.

Financiele details van de transactie worden niet vermeld, maar het jaarlijkse bedrijfsresultaat voor de 18 BettenMax-winkels ligt in vergelijking met de omzet naar verwachting boven het gemiddelde van de huidige activiteiten van Matratzen Concord van Beter Bed in Oostenrijk, zegt Beter Bed in zijn persbericht.

Het concern betaalt de overname uit eigen kasmiddelen en verwacht de transactie eind november 2015 te kunnen afronden.

De formule BettenMax past in het business model en retailformat van Matratzen Concord, waarbij operationele, commerciele en financiele synergie kan worden gerealiseerd, aldus Beter Bed in het persbericht.

BettenMax heeft in Oostenrijk 18 discountwinkels, die matrassen en bedtextiel verkopen. De jaarlijkse omzet bedraagt circa EUR5 miljoen en het bedrijf telt 50 werknemers.

Middels de overname wordt Beter Bed marktleider in Oostenrijk, met een landelijke dekking met 86 Matratzen Concord-winkels.

"We zijn vandaag in Oostenrijk om de medewerkers van BettenMax een toelichting te geven op de overname en de ombouw naar onze Matratzen Concord-formule", zegt CFO Bart Koops van Beter Bed in een toelichting tegen Dow Jones.

De huidige eigenaar van BettenMax houdt nog 11 slaapkamerwinkels in Duitsland, waar Beter Bed ook met Matratzen Concord aanwezig is, maar die zijn voor Beter Bed niet interessant, zegt financieel directeur Koops tegen Dow Jones. "Dat zijn winkels in het dure segment, met te veel vierkante meters en medewerkers. Dat past niet in ons discount en cash & carry business model", licht de CFO toe.

De overname van BettenMax is een kleine, maar strategische acquisitie, vindt Gerard Rijk van SNS Securities. De analist wijst erop dat deze acquisitie aantoont dat de ambitie van het management van Beter Bed is om autonome groei te paren aan add-on acquisities, waarvoor hij verdere mogelijkheden voorziet in Duitsland, Spanje en Belgie, terwijl Beter Bed in Frankrijk vooral kan expanderen door autonome groei.

Het aandeel Beter Bed noteert vrijdag omstreeks 12.00 uur 2,1% hoger op EUR20,72 op een 0,3% hogere ASX-index.

Beter Bed zal op 30 oktober een trading update over het derde kwartaal publiceren.Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

October 23, 2015 12:00 ET (16:00 GMT)