Nieuws Binnenland

S&P verhoogt kredietwaardigheid Nederland tot 'AAA'

Vrijdag 20 november 2015 19:16 AMSTERDAM (Dow Jones)--Kredietwaardigheidsbeoordelaaar verhoogt de kredietwaardigheid van Nederland naar 'AAA' en stelt de outlook op stabiel, vanwege het economisch herstel van Nederland.
De opwaartse bijstelling weerspiegelt onze visie op de versterking van het economisch herstel in Nederland, waarbij de binnenlandse vraag sterk groeit als gevolg van de stijging van het reele beschikbaar inkomen, de werkgelegenheid en het investeringsniveau, zo meldt S&P, eraan toevoegend te verwachten dat het herstel zal aanhouden ondanks de groeiende risico's voor de wereldwijde economische groei.
Twee jaar geleden verlaagde de kredietwaardigheisbeoordelaar de triple A-status naar double A-plus, vanwege de economische stagnatie in Nederland en economische zwakte in Europa in zijn geheel, waarbij de Nederlandse consumentenbestedingen afnamen, vanwege druk op de huizenmarkt en vanwege het drukkend effect van de Nederlandse bezuinigingsmaatregelen.
In 2014 groeide de Nederlandse economie met slechts 1%. Voor de periode 2015 - 2018 voorziet S&P een groei van de Nederlandse economie van 2%. Daarbij heeft de vraag zich sneller hersteld dan verwacht, na enkele jaren van stagnatie, waarbij Nederlandse huishoudens een deel van hun nog steeds zeer hoge private schulden aflosten.

- Door Lisa Beilfuss; Vertaald en bewerkt door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
November 20, 2015 13:16 ET (18:16 GMT)

Reacties

  • DE NEDERLANDSE STAAT HEEFT IN DE AFGELOPEN 2 JAAR DE STAATSCHULD MET 31 MILJARD DOEN TOENEMEN> EN DE S en P VERHOOGT DE A STATUS NAAR A PLUS>EN DE ONDERNEMERS MET NAME DE MIDDENSTAND KLAAGT STEEN EN BEEN>EN DE WERKLOOSHEID DAALT MAAR AMPER>EN DE NEDERLANDSE HUISHOUDENS( 93 %) ZEGT IN EEN ENQUETE IN DE TELEGRAAF DAT ZE NIET BEREID ZIJN MEER TE GAAN KOPEN..IS ER DAN SPRAKE VAN ECONOMISCH HERSTEL? NEE ZEGT 90 % VAN DE NEDERLANDSE HUISHOUDENS>

    rolf 21 november 2015 20:55:59  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed