Nieuws Binnenland

Brazilie richt vizier op oud bestuurders SBM - media

Donderdag 26 november 2015 09:08 AMSTERDAM (Dow Jones)--Klokkenluider Jonathan Taylor wil dat een aantal (ex-)bestuurders van SBM Offshore nv (SBMO.AE) voor een getuigenverhoor voor een rechtbank in Brazilie verschijnen in verband met de vermeende omkoping bij het Braziliaanse staatsconcern Petrobras, zo meldt De Financiele Telegraaf donderdag.
De krant meldt tevens dat het Openbaar Ministerie in Rio de Janeiro intussen ook het vizier heeft gericht op de oud medewerkers van de Nederlandse dienstverlener aan de olie- en gas-sector.
Woensdag werden in Brasilia en Rio senator Delcidio do Amaral en Andre Esteves, hoogste man van investeringsbank BTG Pactual, gearresteerd in verband met het onderzoek naar corruptie bij Petrobras.
De arrestaties worden volgens de krant als een bewijs gezien dat zelfs machtige Brazilianen niet meer veilig zijn voor de generatie jonge rechters en aanklagers in Brazilie.
Vervolging van niet-ingezetenen is volgens de Braziliaanse strafwet mogelijk bij misdaden tegen publieke Braziliaanse eigendommen, aldus DFT.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
November 26, 2015 03:08 ET (08:08 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven


  

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed