Nieuws Binnenland

Shell, BG combinatie verkrijgt laatste benodigde goedkeuring

Maandag 14 december 2015 08:39 AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell PLC's (RDSA) overname van BG Group PLC (BG.LN) heeft goedkeuring van de Chinese mededingingsautoriteit ontvangen, de laatste goedkeuring die nodig was voor het samengaan van de twee concerns.
Shell heeft maandag aangekondigd onvoorwaardelijke goedkeuring te hebben verkregen van het Chinese ministerie van handel.
Na eerder goedkeuring te hebben gekregen in Brazilie, de Europese Unie en Australie, is de goedkeuring van het Chinese ministerie de laatste goedkeuring die vereist is voor de overname.
"We zullen nu goedkeuring nastreven van aandeelhouders van beide concerns en toewerken naar voltooiing van de deal in begin 2016", zegt Shell Chief Executive Ben van Beurden.
De combinatie met BG, een kleiner Brits concern met een sterke positie in vloeibaar aardgas en offshore olievelden van Brazilie, is een cruciaal onderdeel van de strategie van Shell om de aandacht weer te weerleggen naar zijn aardgas en diepwater olie activiteiten. De deal was gewaardeerd op circa $70 miljard op moment van aankondiging in april.

Door Razak Musah Baba in Londen. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires
December 14, 2015 02:39 ET (07:39 GMT)

Reacties

  • Nog geen reacties gegeven
 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed