*

Nieuws Binnenland

SBM Offshore reageert op mediaberichten mbt mogelijke vervolging bestuurders

donderdag 17 december 2015 18:20

AMSTERDAM (Dow Jones)--SBM Offshore nv (SBMO.AE) meldt donderdag nabeurs dat het bedrijf opheldering probeert te krijgen bij betrokken autoriteiten over berichten dat bestuurders van het concern mogelijk vervolgd kunnen worden in Brazilie in verband met een corruptieschandaal.

Chief executive officer Bruno Chabas en lid van de Raad van Commissarissen Sietze Hepkema zouden volgens mediaberichten worden genoemd op een lijst met (voormalige) Petrobras bestuurders, voormalige handelsagenten en (voormalige) SBM bestuurders die mogelijk in Brazilie vervolgd kunnen worden in verband met een corruptieschandaal.

Het bedrijf stelt van mening te zijn dat de beschuldigingen met betrekking tot de vermeende omkoping bij het Braziliaanse staatsconcern Petrobras ongegrond zijn.

Het concern meldt sinds half maart 2015 in overleg te zijn met de Braziliaanse autoriteiten over een potentiele wederzijdse aanvaardbare oplossing. SBM geeft aan te zullen blijven samenwerken met de autoriteiten.

De Financiele Telegraaf meldde in de nacht van woensdag op donderdag dat de voormalige top van SBM Offshore in Brazilie is aangeklaagd in verband met de smeergeldzaak bij Petrobras. "Het federale openbaar ministerie in Rio de Janeiro beschuldigt topman Bruno Chabas en juridisch bestuurder Sietze Hepkema van het onder de pet houden van de jarenlange corruptie die aan het licht kwam via klokkenluider Jonathan Taylor", meldde de krant.

Het aandeel sloot donderdag 8,1% lager op EUR11,75.- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

December 17, 2015 12:20 ET (17:20 GMT)