*

Nieuws Binnenland

Aandeelhouders Dico stemmen in met beursgang R&S Retail Group

dinsdag 29 december 2015 17:32

AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Dico International nv (DICO.AE) hebben tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) ingestemd met alle agendapunten, waarmee een belangrijke stap is gezet naar de vorming van de R&S Retail Group nv en de beursgang van deze zogenoemde 'consolidator in omnichannel retail'.

R&S Retail Group zal zich gaan richten op het verwerven van retail- en fashionketens, maar ook het creeren van waarde via de benutting van synergieen en een sterke nadruk op de omnichannel benadering.

De doelstelling is om in 2017 een omzetniveau te behalen van EUR120 miljoen, met een EBITDA niveau van 5%.

Daarnaast moeten overnames gedaan worden en wordt een reverse listing gerealiseerd omdat een beursnotering de mogelijkheid biedt om kapitaal aan te trekken zodat de groei van de groep kan worden gefinancierd. Hierbij is het uitgangspunt dat elke acquisitie moet bijdragen aan waardecreatie en aan de ontwikkeling van het bedrijfsresultaat.

Voor de middellange termijn, volgens Dico een periode van tussen de 2 en 4 jaar, wordt voor R&S Retailer Group gestreefd naar een verdubbeling van de omzet en een EBITDA-marge van minimaal 5%.Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com(END) Dow Jones Newswires

December 29, 2015 11:32 ET (16:32 GMT)