*

Nieuws Binnenland

Vastned herhaalt outlook

woensdag 11 mei 2016 08:03

Bezettingsgraad licht teruggelopen.

Vastned heeft de outlook voor 2016 bevestigd. Dit deed het vastgoedfonds woensdag voorbeurs tijdens een update over het eerste kwartaal.

"In de eerste drie maanden van het jaar hebben we goede stappen gezet in de uitvoering van de strategie met acquisities in [onder meer] Parijs en Utrecht," aldus topman Taco de Groot van Vastned. "Onze focus blijft op het beste winkelvastgoed in de populaire winkelstraten van Europa en wij zetten deze strategie gestaag voort."

Voor 2016 voorziet het concern daarmee onverminderd een direct resultaat van 2,30 tot 2,40 euro per aandeel. Een verdere verbetering van het direct resultaat, gedreven door een vermindering van de financieringskosten, zal in 2016 beperkt blijven, aangezien het vastgoedfonds daarmee het afgelopen boekjaar al een grote slag heeft geslagen, zo stelde financieel directeur Reinier Walta al eerder bij publicatie van de jaarcijfers tegenover ABM Financial News.

Vastned wist in de afgelopen periode huurcontracten tegen gemiddeld een 13,5 procent hogere huur af te sluiten. Het vastgoedfonds sloot contracten met onder meer het Spaanse mannenmodemerk Scalpers en het Zwitserse high-end fashionmerk Repeat cashmere.

Verder kocht Vastned voor 24 miljoen euro panden en werd voor circa 11 miljoen euro aan niet-strategisch vastgoed verkocht.

De bezettingsgraad van Vastned bedroeg eind maart 96,7 procent, waarbij de portefeuille met premium city high street shops een bezettingsgraad van 99,5 procent kende. Eind 2015 lag de totale bezettingsgraad op 97,9 procent, terwijl de premium city high street shops toen voor 99,7 procent gevuld waren.

Op een groen Damrak sloot Vastned dinsdag 1,0 procent lager op 39,10 euro.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 11, 2016 02:03 ET (06:03 GMT)