*

Nieuws Binnenland

FedEx doet bod gestand op TNT Express

woensdag 18 mei 2016 08:26

Amerikanen hebben ruim 88 procent TNT Express in handen

FedEx heeft het bod gestand op TNT Express gestand gedaan, nadat de Amerikaanse pakketbezorger bij de sluitingsdatum van de aanmeldingstermijn afgelopen vrijdag ruim 80 procent van de aandelen in handen had. Dit meldden de twee partijen woensdag voorbeurs.

Bij een aandeelhoudersvergadering van TNT Express afgelopen jaar gaven aandeelhouders goedkeuring aan een verlaging van het benodigde aantal aandelen van 95 procent naar 80 procent, waarmee zij hun steun uitspraken voor de 4,4 miljard euro bedragende overname.

Mogelijke struikelblokken kwamen van toezichthouders, waarvan de mededingingsautoriteit in China pas recent onvoorwaardelijk instemde met de overname van TNT Express.

Afgelopen vrijdag, de slotdag van de aanmeldingsperiode voor beleggers, maakten de partijen bekend dat aandeelhouders van pakketbezorger TNT Express 88,4 procent van hun stukken hadden aangemeld, ofwel in totaal 484.982.585 aandelen, onder het overnamebod van de Amerikaanse sectorgenoot FedEx van 8,00 euro per aandeel.

De afwikkelingsdatum is vastgelegd op 25 mei, en daarmee heeft de overname iets meer dan een jaar in beslag genomen, na aankondiging van de transactie op april vorig jaar.

Resterende TNT Express aandelen kunnen worden aangemeld tijdens de post-aanmeldingstermijn, die begint op 19 mei en eindigt op 1 juni 2016. FedEx en TNT Express willen vervolgens "zo snel mogelijk" de beursnotering van TNT Express in Amsterdam beëindigen.

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 18, 2016 02:26 ET (06:26 GMT)